Harsovschi: “Le atragem atentia celor din USL ca numarul de taxiuri nu se stabileste in functie de numarul de parlamentari”


Intră acum și în grupul de

PDL Suceava îşi exprimă dezacordul cu privire la modul în care actuala majoritate USL din Consiliul Local votează modificări de regulamente împotriva intereselor cetățenilor direct afectați.

Potrivit liderului Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, Lucian Harşovschi, în condițiile în care taximetriștii suceveni se plâng că nu își mai pot întreține familiile din cauza veniturilor foarte mici pe care le obțin, consilierii USL au găsit de cuviință să majoreze numărul de taxiuri din municipiul Suceava la 400, cifră care corespunde potrivit prevederilor legale în vigoare unei populații stabile a municipiului de 100 000 de locuitori.

„Considerăm că măsura nechibzuită luată de consilierii USL este una care poate avea consecințe grave, deoarece este posibil ca datele finale ale recensământului ce a avut loc anul trecut să arate că populația municipiului a scăzut sub cifra de 100.000 de locuitori, ceea ce va face ca unor taximetriști să le fie retrase licențele pe care le dețin în prezent pentru ca numărul de taxiuri să fie de maxim 4 la o mie de locuitori asa cum prevede legislația. Ne întrebăm cum vor fi aleși acei taximetriști cărora le va fi luată probabil unica sursă de venit în anul următor. Le atragem atenția celor din USL că numărul de taxiuri nu se stabilește în funcție de numărul de parlamentari, care a crescut, ci în funcție de populația municipiului condamnată să suporte toate inițiativele lipsite de responsabilitate ale celor din USL”, a declarat Harşovschi, într-un comunicat de presă.

Lucian HarsovschiLiderul democrat-liberal a precizat că pe de altă parte, mulți locuitori s-au plâns în cadrul audiențelor ținute de consilierii PDL că taximetriștii le ocupă locurile de parcare sau încurcă circulația deoarece sunt prea multe taxiuri în Suceava care stau în stații așteptând clienții. „În loc să rezolve această problemă, USL acționează după principiul << cui pe cui se scoate >> și preferă să agraveze situația mărind numărul și așa mare de taxiuri.

Având în vedere aspecte cum ar fi faptul că datele statistice provizorii indică o scădere a populației, majorarea prețului carburaților, precum și diminuarea puterii de cumpărare a populației ca urmare a scumpirii exagerate a multor produse alimentare de bază cum ar fi carnea și uleiul, considerăm că USL  ar fi trebuit să ia măsuri pentru reducerea treptată numărului de taxiuri, pentru ca cele ce ar fi rămas să asigure un trai decent taximetriștilor actuali. Acest lucru ar fi fost posibil prin neeliberarea licențelor la care au renunțat deja, din proprie ințiativă, un număr de 13 taximetriști, ca urmare a lipsei de rentabilitate”, a arătat Harşovschi.

El consideră că din nefericire, mărirea numărului de taxiuri va duce creșterea evaziunii fiscale, deoarece, pentru a putea să-și întrețină familiile, mulți taximetriști vor circula fără a pune aparatul de taxat sau vor jecmăni prin diverse metode puținii clienți existenți în Suceava. Mai mult, este de părere preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava PDL, că pe străzile municipiului își vor face apariția diverse rable autorizate să facă taximetrie deoarece nu va mai exista concurență la acordarea licențelor de taximetrie.

„Menționăm că asociația Camera Națională a Taximetriștilor s-a împotrivit majorării numărului de taxiuri, dar domnii consilieri ai USL au considerat probabil că ei se pricep mai bine la taximetrie decât reprezentanții acestei asociații care va trebui în anul 2013 să reprezinte interesele a încă 43 de noi taximetriști”, a conchis Lucian Harşovschi.


Intră acum și în grupul de