Ce functii au obtinut parlamentarii suceveni in structurile parlamentare


Intră acum și în grupul de
parlamentari USLPatru din cei 18 parlamentari de Suceava fac parte din comisiile de la Camera Deputaţilor şi Senat pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii. Astfel, liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, este preşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Senat în timp ce deputatul PSD Eugen Uricec este vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor. În aceeaşi comisie, deputatul minorităţii polone, Ghervazen Longher, este secretar. Fostul preşedinte al acestei comisii din legislatura trecută, deputatul PSD Ioan Stan este acum membru în comisie.
baisanu, miron si cioataCea mai importantă funcţie deţinută de un sucevean în conducerea Parlamentului o deţine deputatul PDL Ioan Bălan care este chestor în cadrul Biroului Permenent al Camerei Deputaţilor. El este în acelaşi timp şi membru al Comisiei pentru politică externă.
Cei doi deputaţi din colegiul 1 Suceava, ambii cadre didactice la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Alexandru Băişanu din PNL şi Sanda Maria Ardeleanu din PDL sunt membri ai Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, Băişanu fiind însă vicepreşedinte al acestei comisii.
Doi senatori de Suceava, Ovidiu Donţu, preşedinte executiv al PSD Suceava şi Steliana Vasilica Miron din partea PPDD sunt membri în Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat.
Miron a mai fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru regulament şi este membru şi al Comisiei de validare.
ovidiu iane 1Alţi doi deputaţi USL, Gavril Mîrza-PSD şi Iulian Surugiu-PNL sunt membri în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice în timp ce deputaţii PNL Constantin Galan şi Dumitru Pardău sunt membri în Comisia pentru muncă şi protecţie socială.
Deputatul PSD Eugen Bejinariu şi-a păstrat locul în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, comisie în care a mai activat în mandatele trecute. Preşedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, deputat din partea USL este membru în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. Deputatul PPDD care a dublat colegiul nr. 9 câştigat de Dumitru Pardău, Cezar Cioată, este membru în Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic.
Senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu a fost desemnat membru în Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului.
Prim-vicepreşedintele PC Suceava, senatorul Mihai Neagu este secretar al grupului parlamentar PC din Senat şi secretar în Comisia economică, industrii şi servicii.

Intră acum și în grupul de