Ardeleanu: „Mai mult ca niciodata, imi doresc ca 2013 sa fie anul reconstructiei dialogului politic”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, îşi doreşte ca 2013 să fie anul reconstrucției dialogului politic, al libertății de gândire și acțiune. Parlamentarul democrat-liberal a aşternut pe blogul personal gânduri şi urări de început de an. “Obișnuiesc, ca fiecare român la început de an, să-mi pun în gând câteva dorințe. Prima, este legată de un eveniment științific care îmi reglează activitățile în acest plan de peste 20 de ani: Colocviul Internațional de Științe ale Limbajului “Eugeniu Coșeriu”. 2013 este anul ediției a 13-a a acestei prestigioase manifestări științifice ce va avea loc la Cernăuți. Îmi doresc “o ediție de lux” a CISL, în septembrie, la Cernăuți!”, a scris Sanda-Maria Ardeleanu pe blog.

ardeleanu juramant 1 În ce priveşte, proiectele politice, deputatul sucevean a ţinut să sublinieze că acestea sunt legate direct de dorințele sucevenilor. “Le-am precizat deja, pe o parte dintre ele, vor apărea, cu siguranță, multe altele. Dar, mai mult ca niciodată, îmi doresc ca în Parlamentul României și pe întreaga scenă politică românească, să putem vorbi despre un an al reconstrucției dialogului politic civilizat, în interesul românilor, al țării. La 6 ani de la aderarea la UE și în pragul intrării noastre în spațiul Schengen, nu mai avem voie să derapăm de la democrație, să greșim în afirmarea statului de drept, să gafăm în relația cu Europa.

 În interiorul Partidului Democrat Liberal, îmi doresc revenirea la <<portocaliu>>, cu toate conotațiile sale pozitive, printre care aș aminti determinarea, solidaritatea și speranța.  Visez la un Partid Democrat Liberal care să readune la masa dialogului politic cât mai mulți adepți ai doctrinei de centru – dreapta care, în opinia mea, poate asigura un echilibru real în societatea noastră. Susțin necesitatea conturării unui cadru ideologic de centru-dreapta fundamental, a respectării statutului și disciplinei de partid, a atitudinii intransigente față de traseismul politic, a alianţelor potrivite, a deschiderii totale față de societatea civilă”, a evidenţiat Ardeleanu.

 Totodată, ea urează tuturor românilor, “sănătate și un An Nou înafara prejudecăților și a superstițiilor menite să blocheze creativitatea”. “Vă doresc tuturor un 2013 al libertății de gândire și acțiune!”, transmite parlamentarul PDL pe blogul său.


Intră acum și în grupul de