De ce se bat PNL-istii pe ”nimicul” lui Baisanu?


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava s-a intrunit, joi, în prima ședință din acest an. Și a votat exact ceea ce USL a promis că nu va face nici picurat cu ceară-mărirea impozitelor și taxelor. Cei din USL au votat fără sa crâcnească ceea ce guvernarea USL a lui Victor Ponta le-a impus să facă, adică să actualizeze valoarea impozitelor și taxelor practicate de CJ Suceava. E semn clar că ”epilatul” cu ceară începe să devină plăcere pentru USL-isti.

Dar a mai fost ceva important în această ședință: faptul că executivul județean a functionat fară cel de al 2-lea vicepreședinte, Alexandru Băișanu dându-și demisia și optând pentru fotoliul de deputat. Deja pareurile au inceput să curgă pentru cine va fi succesorul său!

Cătălin Nechifor, presedintele CJ și al PSD Suceava, a spus foarte clar că în a doua parte a lunii ianuarie, va fi desemnat si cel de al doilea vicepresedinte. Și a mai spus ceva, că PSD nu intelege să strice învoiala inițială cu PNL si să ceară pentru social-democrați si cel de al doilea fotoliu de vicepreședinte. Cătălin Nechifor și-a permis chiar să pozeze în liderul serios și responsabil când susținea că PSD și va ține cuvântul dat PNL.

Dar de unde atâta dorință de corectitudine? Pur si simplu, pentru că funcția de vicepresedinte al CJ Suceava, pe care o deținea Alexandru Băișanu era una pur decorativă.

În afara faptului că Băișanu statea pe scaunul si ocupa biroul în care în legislatura trecută trona Gheorghe Flutur, nu avea nici un fel de atribuție.

Cătălin Nechifor a avut grijă să nu lase nimic să ii scape, iar Băișanu, în afară de o secretara și un secretariat pe care îl împărțea cu celălalt vicepreședinte, Alexandru Rădulescu, nu avea decât o mașină, veche și uzată și o cotă mică de benzină. Și bine-nțeles un telefon fix.

Pentru primarii naivi, faptul că PNL avea și va avea un vicepreședinte la CJ poate însemna ceva. La fel cum poate însemna ceva deosebit și pentru Cristina Teodorovici, care, susţin surse din PNL, în afara negocierilor asidue suţinute de Sărbători într-un restaurant central din Suceava cu Băişanu, are deja gândit modelul de rochie care să se plieze pe fotoliul de VICE.

”Nimicul” deținut până acum de Băișanu ca vicepresedinte de CJ, dar vândut bine pentru ochii subalternilor din partid, îl tentează în mod deosebit și pe Ilie Niță, care, tot sursele liberale sustin, deja a ales restaurantul unde va face cinste după ce va fi ales vicepreședinte, altul decât cel unde Teodorovici negocia cu Băișanu.

Nu inteleg de ce liberalii trag cu dinții de fotoliul de vicepreședinte al CJ, atât timp cât Cătălin Nechifor nu are de gand să le dea vreo atribuție. Să fii acolo, să ți se spună domnule sau doamna vicepreședinte, iar pe la spate să râdă toți de tine că esti un șef fără portofoliu, nu cred că înseamnă mare lucru.

Probabil însă că ”foamea de funcții” e atât de mare în PNL Suceava încât și pentru ”ambalaj” liderii PNL și-ar rupe unii altora, coloana politică.

 

MIHAI   CHIRA


Intră acum și în grupul de