Vezi ce spune Petru Luhan despre o noua candidatura la europarlamentare


Intră acum și în grupul de

Eurodeputatul democrat-liberal Petru Luhan a declarat, vineri, că mai este un an şi jumătate până la alegerile europarlamentare, iar PDL va trebui să-şi rezolve mai întâi problemele interne, lipsa de credibilitate constatată la ultimele două tururi de scrutin şi să stabilească ce conducere va avea răspunderea recâştigării încrederii electoratului de centru-dreapta. Europarlamentarul sucevean este de părere că, în prezent, discuţia despre lista pentru alegerile pentru Parlamentul European este inutilă. „Ar trebui să fie Convenţia Naţională mai devreme şi apoi să începem cu un concept pe tematici sectoriale, să recâştigăm încrederea electoratului nostru”, a spus Luhan.

luhan 5

El a menţionat că apoi urmează să fie stabilită lista pentru alegerile europarlamentare şi consideră că ar trebui atunci lansată şi o competiţie internă pentru stabilirea candidatului la alegerile prezidenţiale. Întrebat dacă va candida pentru un nou mandat, Luhan a declarat că nu a luat o decizie, dar că este interesat din ce în ce mai mult de politica naţională.

Eurodeputatul democrat-liberal şi-a exprimat încrederea că la alegerile europarlamentare toate partidele vor da dovadă de maturitate şi nu vor promova în Parlamentul European persoane care să înveţe acum alfabelul european. „România se află într-un context european dificil, iar dacă începi să trimiţi pe cei care învaţă acum problematica europeană, care nu cunosc procedurile, va avea de suferit”, a conchis Luhan.


Intră acum și în grupul de