FLUTUR face apel la toti parlamentarii suceveni sa sustina autostrada Suceava-Focsani


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că toţi parlamentarii din judeţele Moldovei trebuie să suţină proiectul autostrăzii Suceava-Focşani menţionând că pentru finanţarea acesteia există o importantă oportunitate prin accesarea de fonduri europene.

Flutur şi-a exprimat, duminică, nemulţumirea că actuala majoritate USL nu a ţinut cont la votarea Legii bugetului pentru anul 2013 de un proiect important de infrastructură rutieră, tronsonuld e autostradă Suceava-Roman-Bacău-Focşani de unde se face conexiunea cu coridorul IX, proiect aprobat deja prin Programul TEN-T.

retea-ten-t

El a arătat că acest tronson de autostradă, care leagă mai multe ţări europene este, evident, o necesitate nu doar pentru judeţul Suceava, ci şi pentru toţi cei peste cinci milioane de locuitori din judeţele Moldovei.

Flutur a subliniat că începând cu anul 2014 există o importantă oportunitate de finanţare prin accesarea de fonduri europene prin Programul TEN-T, motiv pentru care a solicitat alocarea de la buget a sumei de cinci milioane lei pentru întocmirea studiului de fezabilitate.

„Prin refuzul alocării acestei sume, care nu reprezintă un efort bugetar însemnat, USL blochează practic această investiţie, anulând prin această atitudine eforturile noastre de eliminare a decalajelor dintre judeţele din Moldova şi celelalte zone ale ţării. Anularea decalajelor nu poate fi realizată fără dezvoltarea infrastructurii”, a spus Flutur.

El a anunţat că se va adresa tuturor parlamentarilor din judeţele Moldovei să se constituie într-un grup de sprijin al proiectului pentru acest tronson de autostradă.

„E nevoie să vorbim pe o singură voce, pentru că şi Suceava are nevoie de o legătură rapidă şi directă cu Bucureştiul, dar şi pentru celelalte judeţe ale Moldovei, este extrem de utilă această autostradă”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de