FLUTUR incearca solutii pentru deblocarea activitatii din agricultura romaneasca

Senatorul PDL de Suceava Gheorge Flutur, care este președintele organizației județene Suceava a partidului, consideră că măsurile fiscale excesive adoptate de Guvernul Ponta în domeniul agriculturii determină o criză a acestui sector economic arătând că un fermier a ajuns să plătească un impozit pentru un grajd ca pentru o vilă.

flutur gheorghe

Gheorghe Flutur care este si secretarul general al partidului la nivel national, a anunţat că PDL, împreună cu agricultorii şi fermierii, caută soluţii pentru deblocarea situaţiei din agricultură, dacă premierul Victor Ponta nu poate, sens în care a avut, luni, o întâlnire cu reprezentanţi ai Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România -LAPAR şi ai Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Bovine din România – FCBR.

Liderul PDL a arătat că problemele evocate de reprezentanţii asociaţiilor din agricultură şi creşterea animalelor au fost legate de neacordarea subvenţiei la motorină pe trimestrul al treilea al anului 2012 şi faptul că nu a fost notificată nici până în prezent Comisia Europeană pentru acordarea subvenţiei în anul 2013, tergiversarea Legii laptelui care duce la pierderea substanţială de fonduri europene, blocarea funcţionării Camerelor Agricole, dar şi dubla impozitare a fermierilor prin măsurile fiscale adoptate de Guvernul Ponta la începutul anului 2013.

El a spus că reprezentanţii asociaţiilor fermierilor şi crescătorilor de animale au arătat că exista multe inechităţi şi aberaţii în impozitare arătând ca exemplu că fermierii vor plăti pentru un metru pătrat de grajd un impozit egal cu al unui metru pătrat de vilă.

„Scopul acestei întâlniri a fost acela de a găsi soluţii pentru criza în care a intrat agricultura românească odată cu măsurile excesive privind politica fiscală aplicată de Guvernul Ponta asupra acestui segment. Guvernul Ponta trebuie să nu fie surd şi orb la problemele agriculturii şi că s-a ajuns ca România să aibă în acest sector o mare problemă”, a spus Flutur.

El a menţionat că reprezentanţii fermierilor cer elaborarea unor metodologii de aplicare a legilor astfel încât să se ţină cont de particularităţile zonelor şi sectoarelor de activitate şi consideră că nu vor putea fi elaborate norme corecte şi echitabile aplicând formule şi tehnici funcţionăreşti fără dialog şi dezbatere.

Gheorghe Flutur a precizat că peste două săptămâni va fi organizată o nouă întâlnire ce va viza adoptarea unui program clar şi a unui plan de acţiune care să ajute la deblocarea crizei din agricultură la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai crescătorilor de bovine, ovine-caprine, cei din sectorul vegetal şi producătorii agricoli.

 

loading...