Alegeri in PSD Suceava cu final asteptat: Catalin Nechifor va fi reales presedinte al organizatiei judetene


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor 1

Conferinţa judeţeană de alegeri din organizaţia judeţeană PSD Suceava care va fi organizată vineri se va încheia prin realegerea lui Cătălin Nechifor în funcţia de preşedinte, el fiind singurul candidat înscris în cursă.

Ales în mai 2010 în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Suceava, Cătălin Nechifor are în sprijinul său atuul câştigării alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava când l-a învins pe liderul PDL Gheorghe Flutur.

Totodată, sub conducerea lui Nechifor, organizaţia PSD Suceava a câştigat jumătate din mandatele de parlamentar şi a devenit mult mai vizibilă în cadrul partidului.

Printre reproşurile ce i se pot aduce lui Nechifor se numără scăderea numărului de consilieri judeţeni social democraţi aleşi, de la 14 în mandatul 2008-2012 la nouă în actualul mandat din cauză că PSD a candidat la alegerile locale pe liste comune cu PNL sub sigla USL.

Cătălin Nechifor a preluat organizaţia într-o situaţie dificilă după ce partidul a intrat în opoziţie, iar o mare parte dintre primarii social-democraţi se alăturaseră lui Gheorghe Flutur, iar organizaţii întregi trecuseră la PDL.

El şi-a propus ca ţintă ca PSD Suceava să devină principalul partid din judeţ şi în urma alegerilor din 2012 a dovedit că şi-a atins scopul.

La Conferinţa judeţeană de alegeri de vineri urmează să se stabilească şi dacă va fi menţinută funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei care acum este deţinută de senatorul Ovidiu Donţu care este şi preşedinte al organizaţiei municipale PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de