Gheorghe Flutur acuză USL că vrea să controleze justiţia şi instituţiile statului de drept


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, a declarat că USL visează la o Românie fără DNA și ANI, dar cu procurori și judecători controlabili politic.

„USL s-a războit permanent cu instituțiile anticorupție și, în general, cu instituțiile statului care au rezistat presiunilor politice. Personalizarea și demonizarea instituțiilor sunt tactici prin care USL încearcă să slăbească democrația din România şi să blocheze funcţionarea instituţiilor după standarde europene. Au procedat în acest fel cu DNA, Parchetul General, ANI, Avocatul Poporului, Curtea Constituțională”, a spus Flutur.

El a subliniat că aceste acuzaţii sunt fapte ale guvernării USL şi a exemplificat cu declaraţiile prim-ministrului Victor Ponta care a susţinut că România n-ar fi trebuit să intre în UE dacă ar fi știut că pentru asta trebuie să avem instituții precum DNA și ANI.

„Vorbim despre USL care s-a obișnuit să protesteze în stradă împotriva justiției. Vorbim despre o majoritate parlamentară care a făcut zid în jurul suspecților de corupție. Vorbim despre un guvern în care și-au găsit loc fără probleme politicieni cercetați penal”, a spus liderul PDL.

El a mai arătat că raportul USL cu justiția este perfect sintetizat într-o frază care apare în stenogramele din dosarul pesedistului Ion Stan: “mai lasă-mi trei săptămâni, să câștigăm alegerile, să am un Guvern care să mă apere”.

Gheorghe Flutur a adăugat că justiția românească a făcut progrese mari în ultimii ani şi consideră că nu premierul Ponta, lider al „alianței anti-justiție” trebuie să confirme acest lucru pentru că deja a făcut-o Comisia Europeană în evaluările din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

„Dacă USL nu recunoaşte progresele justiţiei, e pentru că nu-i convin şi nu o avantajează”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de