Flutur: „Laptele si mierea promise de USL sunt, de fapt, scumpiri in lant”


Intră acum și în grupul de

„De ziua păcălelilor, românii au aflat mai direct ca niciodată că au fost minţiţi de USL, iar laptele şi mierea promise sunt, de fapt, scumpiri în lanţ”, susţine senatorul PDL de Suceava, Gheorghe Flutur. Parlamentarul democrat-liberal, care deţine şi funcţia de secretar general al PDL, arată într-un comunicat de presă că de la 1 aprilie s-a introdus coplata în spitale, s-au scumpit paşapoartele, taxele de pod peste Dunăre şi gazele naturale pentru consumatorii non-casnici.

flutur 6

Tot de la 1 aprilie au crescut preţurile la bere şi ţigări deşi creşterea accizelor pentru acestea trebuia să se aplice de la 1 iulie, dar Guvernul USL este cel care a decis decalarea calendarului cu trei luni pentru a genera încasări suplimentare la buget. „Scumpirea cu 5 la sută a gazelor naturale pentru consumatorii industriali, non-casnici, va genera scumpiri în lanţ la toate produsele. O nouă majorare, atât pentru consumatorii casnici cât şi pentru cei non-casnici urmează să intre în vigoare începând cu 1 iulie”, a menţionat liderul PDL.

El a subliniat că USL nu a spus un cuvânt despre toate aceste scumpiri nici în campania electorală și nici în timpul primului guvern condus de Victor Ponta şi consideră că marea majoritate a scumpirilor sunt generate de Guvernul Ponta, de modificările fiscale anunţate de pe o zi pe alta. „USL nu a spus un cuvânt nici despre creşterea taxelor şi impozitelor locale, pe care le-a infirmat chiar cu putere, despre birurile puse în spatele fermierilor şi agricultorilor din România, despre impozitele IMM-urilor, sau despre timbrul de mediu. Creşterile de salarii şi pensii nu acoperă nici măcar o treime din creşterile de preţuri prognozate pentru acest an”, susţine Gheorghe Flutur. Senatorul PDL consideră că pentru USL, ziua păcălelilor este în fiecare zi, iar cei păcăliţi sunt românii.


Intră acum și în grupul de