Remus Cernea despre Radu Mazare: ”riscă excomunicarea” (VIDEO)

Preşedintele Partidului Verde, deputatul de Constanţa Remus Cernea, este de părere că primarul Constanței, Radu Mazăre poate risca excomunicarea Bisericii Ortodoxe prin tipul de discurs şi limbaj pe care îl practică actualmente, în condiţiile în care Biserica promovează un comportament bazat pe toleranță și moralitate.

Remus Cernea a spus într-o conferinţă de presă sustinută la Suceava că dezbaterile politice din România ar trebui duse în jurul unor argumente şi că este firesc să fie opinii diferite pe foarte multe teme.

„Sunt obişnuit să fiu acuzat sau atacat la persoană pe nedrept. Întotdeauna, în astfel de situaţii, am întors creştineşte şi celălalt obraz”, a mai spus liderul Partidului Verde.

Cernea a arătat că pe tema care a făcut obiectul declaraţiilor domnului Radu Mazăre consideră că Biserica şi bisericile din România cultivă şi trebuie să cultive valori care promovează înţelegerea, pacea, toleranţa, bunacuviinţă şi, în general, un comportament moral.

„Ori, mă tem că domnul Mazăre, prin acest tip de discurs şi limbaj riscă, poate chiar o excomunicare din partea Bisericii. De aceea eu sper ca domnia sa să revină la un cadru de dialog care să permită de fapt să nu ascultăm unii pe alţii, să ne ascultăm argumentele, opiniile, să ne respectăm chiar dacă uneori avem opinii diferite”, a spus Remus Cernea.

El a subliniat că dacă o persoană are o opinie diferită nu înseamnă că nu trebuie să i se acorde respect.

„Trebuie să ne respectăm unii pe alţii”, a mai declarat Cernea.

Un grup de parlamentari în frunte cu Remus Cernea pregăteşte o iniţiativă legislativă care să vizeze o altă formă de finanţare a cultelor decât cea de la bugetul de stat, respectiv cea a modelului german. Cernea vede o redirecţionare a unui procent din impozitul pe venit al cetăţenilor, la liberă alegere, către cultele religioase, ca în cazul organizaţiilor nonguvernamentale.

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, a declarat că dezaprobă iniţiativa deputatului USL Remus Cernea, pe care l-a făcut “tâmpit”, privind eliminarea finanţării cultelor şi îi solicită retragerea acestui proiect, în caz contrar ameninţându-l că “îi va rupe picioarele” acestuia când va mai veni în Constanţa.