NECHIFOR le dă vești bune primarilor din judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judetean Suceava, Cătălin Nechifor, care este și liderul judetean ales al PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, sâmbătă, in plenul ședinței CJ a PSD că în cazul alocării de fonduri pe proiecte prin noul program de dezvoltare locală, va lua decizia finanţării după ce se va consulta cu toţi primarii din judeţ.

Nechifor a ținut să atragă atenția că Guvernul a decis comasarea tuturor programelor naţionale de dezvoltare locală care vor fi gestionate prin Ministerul Dezvoltării Regionale.

El a mai spus că, în prezent, pentru închiderea şantierelor deschise pentru cele trei programe care au fost comasate în Programul naţional de dezvoltare locală, este necesară o finanţare de aproximativ şase miliarde de lei, iar în buget sunt 400 de milioane de lei, ceea ce reprezintă mai puţin de 10 % din necesar.

Cătălin Nechifor a precizat însă că se aşteaptă ca la rectificarea bugetară din vara acestui an să fie alocate fonduri importante în condiţiile în care se aşteaptă o creştere economică „destul de bună”.

„Este posibil să avem o rectificare pozitivă care să ajute şi autorităţile locale”, a mai spus Nechifor.

El a mai declarat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, se va consulta cu toţi primarii din judeţ pentru a lua decizii privind prioritizarea unor investiţii prin programul de dezvoltare locală.

„Decizia trebuie să o luăm împreună cu toţi primarii”, a spus Nechifor care a subliniat că România a fost condusă de la centru, dar că trebuie ţinut cont de punctul de vedere al primarilor care cunosc cel mai bine nevoile locuitorilor.

Autorităţile locale vor primi bani de la Guvern prin intermediul unui nou program, denumit Programul naţional de dezvoltare locală, care va fi coordonat doar de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobată, miercuri, de Guvern.

Documentul stabileşte că fondurile vor fi alocate pe baza unor criterii care vor avea în vedere cel puţin ponderea obiectivelor de investiţii aflate în derulare pe fiecare judeţ, date demografice si administrativ-teritoriale, capacitatea financiară a beneficiarilor.

 

Noul program va prelua toate celelalte proiecte finanţate până în prezent prin Programul privind reabilitarea unor obiective locale, Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, programe multianuale prioritare de mediu si gospodărire a apelor.


Intră acum și în grupul de