Fermierii suceveni indemnati sa depuna proiecte pentru fonduri nerambursabile


Intră acum și în grupul de

Fermierii suceveni din zona de munte sunt încurajați să depună proiecte în vederea obținerii de fonduri nerambursabile europene  pentru modernizare si dezvoltare. Reuniți la Gura Humorului, la invitația senatorului PSD de Suceava, Niculai Bereanu mai multi oficiali de la București, din cadrul APDRP (Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit) au discutat cu fermieri in judetul Suceava pe subiectul programelor europene ce pot fi accesate in perioada urmatoare.

Nicolae Popa, director general adjunct al APDRP a spus cu această ocazie că fondurile alocate pentru măsura 121 ”dezvoltarea și modernizarea exploatațiilor agricole” se ridică la 150 de milioane de euro finanțarea nerambursabilă mergând de la 5.000 de euro până la 50.000 de euro. Un proiect însă poate ajunge la maximum 125.000 de euro cu tot cu contribuția proprie a solicitantului.

_DSC0835-001

Micii fermieri din zona de munte pot depune proiectele la sediul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit începând cu finalul lunii iulie.

”Am discutat cu cei de la Academie, cu cei care lucrează în domeniu și am considerat noi ca aceste ferme care să fie acceptate la finanțare să aibă maximum 20 de vaci, până la 57 de hectare, până la 100 de porci, până la 150 de stupi, până la 4.000 de păsări crescute la sol. Am făcut deja ghidul solicitantului și o să dăm drumul la finanțare. Eu zic că 100.000 de euro e o sumă destul de importantă. Cred că se pot cumpăra utilaje, instalații de muls, se poate construi un grajd. Măsura este binevenită și ea va duce la dezvoltarea zonei montane”, a declarat responsabilul APDRP.


Intră acum și în grupul de