Ioan Bălan: Pentru USL poporul român există doar dacă este „poporul USL”


Intră acum și în grupul de

Presedintele organizatiei municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, a atras atenția că modificările aduse de către „monstruasa majoritate a USL”, Legii de organizare şi desfăşurare a referendumului, nu demonstrează altceva decât dispreţul pe care liderii USL îl au faţă de poporul român.

Parlamentarul sucevean este de părere că opinia publică din România a fost destul de reţinută în a comenta critic aceste modificări, care, în fapt, presupun modificarea majorităţilor de validare a referendumurilor ce se vor organiza pe viitor în România, precum şi a numărului necesar pentru validarea rezultatelor acestora.

Deputatul PDL a explicat că prin modificările aduse de USL, pentru validarea rezultatelor unui referendum va fi suficient dacă a votat valid unul din patru români, iar pentru a decide este suficientă voinţa unui român din opt.

„Pentru validarea rezultatelor este suficient ca 25 % dintre cetăţenii români înscrişi în listele electorale permanente să fi votat valid şi noua majoritate impusă de USL pentru decizia prin referendum este de 12,5 % plus 1.

Marea mea mirare este că USL nu a decis să modifice Legea referendumului în sensul în care să fie suficient doar dacă votează numai membri USL, căci, oricum, potrivit comportamentului antidemocratic deja demonstrat de aceştia, cealaltă parte a cetăţenilor României nu contează. Pentru USL poporul român există doar dacă este „poporul USL” şi doar dacă este de acord cu deciziile USL”, a mai spus Ioan Balan.


Intră acum și în grupul de