Ursaciuc scos din cursa pentru sefia PNL Suceava de relatia din trecut cu Securitatea (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul județen al PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a avertizat că primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, care şi-a anunţat recent decizia de a candida la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene nu poate candida pentru nici o funcţie în PNL, având decizie de colaborare cu Securitatea.

Deputatul Băişanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că şi-ar  fi dorit ca Marius Ursaciuc să fie contracandidatul său pentru funcţia de preşedinte al PNL Suceava pentru ”a se tranşa odata pentru totdeauna cine este cu adevărat liderul organizaţiei”. El a precizat însă că, din păcate, în baza noilor prevederi statutare, nu au voie să candideze persoanele care au decizie definitivă de colaborare cu Securitatea asa cum are Maris Ursaciuc.

Stefan Băişanu a explicat că primarul de Humor va trebui să-şi depună candidatura în scris la secretariatul organizaţiei judeţene, iar apoi, în baza prevederilor statutare se va stabili dacă poate fi candidat.

El a mai arătat că dacă, „în mod halucinant”, Ursaciuc va candida şi va fi ales preşedinte al organizaţiei judeţene PNL la alegerile din 5 octombrie, orice membru al organizaţiei poate contesta alegerile şi acestea se anulează.

Liderul PNL Suceava l-a sfătuit pe Marius Ursaciuc, care este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, să citească cu atenţie Statutul şi Codul etic ale partidului şi să vadă care sunt condiţiile în care un membru de partid poate candida.

El a apreciat că 80 % dintre organizaţiile din PNL Suceava sunt alături de el în proiectul de continuitate, stabilitate şi eficienţă mai ales că vor urma bătălii electorale grele.

Băişanu a mai spus că Marius Ursaciuc a dovedit că este un bun primar al oraşului Gura Humorului, ”un gospodar foarte bun” dar că a fost sprijinit şi de guvernarea PNL pentru realizarea obiectivelor sale.

”E mult prea greu pentru Marius Ursaciuc sa ducă în spate trecutul pe care îl are. Nu vreau să mai apăs și eu cu degetul pe rană. El, conform noului statut poate fi doar simplu membru. Nu poate candida. Nu vreau sa mergem pînă acolo incât să cerem retragerea sprijinului politic. Eu personal cunosc statutul si imi doresc ca toti membrii să îl respecte”, a subliniat liderul PNL Suceava.

De cealaltă parte, Marius Ursaciuc a declarat presei că este preşedintele PNL Gura Humorului şi că a primit recomandarea pentru candidatură chiar din partea lui Băişanu, fără să fie invocată nici o prevedere statutară care să împiedice această candidatură.

El a precizat că Alexandru Băişanu cunoaşte toate amănuntele şi că singura soluţie este să-şi scoată adversarii din partid.

„Dezinformarea e dusă la nivel de artă”, a mai spus Ursaciuc care a arătat că şi acesta este un motiv pentru care vrea să candideze la funcţia de preşedinte al PNL Suceava.

El a mai declarat că nici măcar adversarii lui politici nu au făcut o asemenea campanie împotriva sa.

Reamintim că Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în data de 16 iunie 2011 că Marius Ursaciuc a fost colaborator al Securităţii şi că a fost recrutat de Securitate în data de 27.06.1985 când a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea şi că în perioada 1985-1988 a scris şase note informative.

Marius Ursaciuc este primar al oraşului Gura Humorului din anul 2004, el fiind reales în 2008 şi 2012.


Intră acum și în grupul de