Conducerea liberalilor vrea ca Ursaciuc sa se impace cu Baisanu


Intră acum și în grupul de

Conducerea PNL speră într-o împăcare între primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, vicepreşedinte al organizaţiei şi preşedintele organizaţiei PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, astfel încât cei doi să conlucreze în perioada următoare pentru ca scorul electoral al PNL să nu fie afectat de această ruptură.

Potrivit unor surse apropiate conducerii PNL, competiţia în partid între cei doi era acceptată la alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene, dar faptul că Ursaciuc are o decizie de colaborare cu Securitatea îl face pe acesta să nu poată candida.

Despre o eventuală derogare de la Statutul PNL privind această situaţie, sursele citate au arătat că „o asemenea problemă este nenegociabilă”.

Totodată, conducerea centrală a PNL nu vrea să creeze un moment jenant în legătură cu Marius Ursaciuc, care este văzut ca un lider liberal important din zona de munte a judeţului Suceava şi un primar performant, iubit de locuitori.

ursaciuc si baisanu

„Nu se doreşte ca imaginea lui Ursaciuc să fie afectată de acest scandal”, au spus sursele citate care au arătat că soluţia identificată este ca între Marius Ursaciuc şi Alexandru Băişanu să se ajungă la o înţelegere astfel încât cei doi să facă echipă în fruntea organizaţiei judeţene PNL Suceava, Băişanu urmând să-şi continue mandatul de preşedinte al organizaţiei, iar Ursaciuc să rămână un lider informal al organizaţiei.

„Vrem să existe armonie în organizaţia suceveană. Un eventual conflict va duce la o lipsă de mobilizare la viitoarele alegeri, atât europarlamentare, unde va trebui să obţinem peste un sfert din voturi şi la alegerile prezidenţiale unde Crin Antonescu trebuie să ajungă preşedintele României. Astfel de conflicte în filiale nu sunt agreate în această perioadă, destul de grea pentru PNL, când e nevoie de cât mai multă unitate, partidul fiind lovit din toate părţile”, a mai declarat sursa citată.


Intră acum și în grupul de