Baisanu: Ursaciuc a inceput activitatea de razmerita imediat ce s-a publicat in Monitorul Oficial decizia ca a fost colaborator al Securitatii


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că primarul de Gura Humorului, Marius Ursaciuc, preşedinte al PNL Gura Humorului şi candidat pentru funcţia de preşedinte al PNL Suceava, a început activitatea de răzmeriţă în partid imediat ce în Monitorul Oficial al României a fost publicată decizia că a fost colaborator al Securităţii.

alexandru baisanu

Băişanu a explicat că această atitudine a lui Ursaciuc a intervenit după ce a constatat că nu va mai putea candida din partea PNL pentru nicio funcţie în administraţie, dar nici pentru funcţii în partid, potrivit noilor prevederi din Codul etic. „A încercat să rupă PNL pentru a crea presiune pentru că va trebui să candideze. Altfel, va pleca cu o mare echipă”, a spus Băişanu.

El a spus că trage un semnal de alarmă pentru că este îngrijorat de faptul că în jurul lui Marius Ursaciuc, care este un foarte bun prieten al liderului PDL Gheorghe Flutur, „s-au aciuat” o serie de oameni primiţi în PNL de la care se aştepta să pună umărul pentru dezvoltarea partidului.

Liderul PNL Suceava a arătat că între persoanele cu traseu politic PNL-PDL-PNL  se numără deputatul Dumitru Pardău, fostul senator Tiberiu Prodan, fostul inspector şcolar general Petru Carcalete sau un alt fost inspector şcolar interimar, Lucian Lungu, la care se adaugă foşti membri ai PD, precum deputatul Constantin Galan sau consilierul judeţean Brânduşel Nichitean. „Este un nucleu care îşi doreşte reformarea PNL. Personal, consider că nu doresc binele PNL”, a spus Băişanu care a subliniat că el nu-şi doreşte „un PDL în PNL care apoi să-i fie predat, la cheie, lui Gheorghe Flutur”.

Liderul PNL Suceava şi-a exprimat şi surprinderea că Marius Ursaciuc nu-şi respectă colegii şi că, în calitate de preşedinte al organizaţiei PNL Gura Humorului, a intrat cu forţa în sediile organizaţiilor din Fălticeni sau Rădăuţi, fără să ceară şi să primească acceptul conducerii respectivelor organizaţii.

Alexandru Băişanu a mai arătat că Marius Ursaciuc şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte al organizaţiei semnând că îndeplineşte toate condiţiile stabilite de Statut, Regulament şi Codul de etică ale PNL. „E un act de eroism ştiind că domnia sa nu poate candida”, a spus Băişanu făcând referire la textul din Codul de etică ce interzice foştilor colaboratori ai Securităţii să obţină funcţii în PNL sau în numele PNL.

El a menţionat că mai mulţi membri ai PNL Suceava au şi semnat o contestaţie a candidaturii lui Ursaciuc pentru că nu îndeplineşte condiţiile impuse pentru a fi candidat la vreo funcţie în partid.

Băişanu a subliniat că el şi-a dorit ca Ursaciuc să poată candida pentru că este mai onorantă o victorie de acest fel.


Intră acum și în grupul de