Petru Luhan: “Solicit Guvernului roman sa elimine monopolul detinut de TAROM pe cursele interne”


Intră acum și în grupul de

petru luhan

Europarlamentarul PDL de Suceava, Petru Luhan, solicită Guvernului să găsească soluții pentru eliminarea statutului de monopol deținut de TAROM asupra curselor interne din România. „Mult prea des folositul argument  al lipsei de rentabilitate pe cursele interne este un simplu pretext creat pentru a masca ineficiența companiei naționale TAROM și jocurile politice din spatele acesteia„, a declarat Petru Luhan.

Eurodeputatul democrat-liberal arată, într-un comunicat de presă, că va solicita Comisiei Europene să efectueze de urgență un control aprofundat al disfuncționalităților de pe piața de servicii de transport aerian din România, să analizeze dacă TAROM abuzează de poziția dominantă pe piață și dacă există piedici pentru alte companii care vor să opereze curse interne. „Nu avem nevoie de abuzuri în sistemul de licențiere și nici de condiții absurde impuse companiilor private de transport aerian. În schimb, avem mare nevoie de 2-3 operatori interni, selectați prin licitații publice corecte și transparente. Numai așa vom atrage investitori străini și vom crea premizele pentru  a valorifica imensul potențial turistic al României”, a mai declarat Luhan.

Mai mult, eurodeputatul  PDL acuză că, „în loc să încurajeze concurența pe piața internă, Guvernul USL alege să finanțeze din bani publici o companie de stat ineficientă, sufocată de firme căpușă și ținută pe linia de plutire din lipsa de alternative pe rutele interne. „Dacă într-adevăr unele curse interne sunt nerentabile sau problematice din punct de vedere al infrastructurii, iată un motiv în plus pentru ca statul român și consiliile județene să investească  în  aeroporturi moderne și să permită sectorului privat să vină cu soluții”, susţine europarlamentarul PDL de Suceava.


Intră acum și în grupul de