Baisanu: Voi face toate diligentele pentru a continua zborurile pe aeroportul Suceava


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul PNL Suceava

Alexandru Baisanu, presedintele PNL Suceava:

„Am discutat la Iasi toti presedintii de organizatii ai PNL si am stabilit trei directii mari pe care partidul la nivel de Moldova si le doreste. Este vorba despre autostrada care sa lege Moldova si Transilvania, punctul de plecare sa fie Motca. Acest nod de cale rutierea se afla la distanta egala de judete.

Cei din sud vor Autostrada Sudului si de aia trebuie sa gasim solutii de a rezolva problema Moldovei. Avem doua iesiri importante, la Iasi si la Siret.

Am votat la Iasi si sustinem introducerea in planul de negocieri cu UE pentru a obtine bani pentru infrastructura nationala. Primariile nu pot singure sa sustina construirea infrastructurii industriale si vrem sa o facem cu bani europeni. Trebuie sa gasim o solutie pentru subventionarea zborurilor aeriene.

In ce priveste problematica aeroportului Suceava, PNL trage un semnal de alarma serios. Stim ca e nevoie de modernizarea lui. Am inteles ca licitatia pentru aeroport e gata si societatile comerciale trebuie sa se apuce de treaba. Zborurile pe Suceava sunt rentabile pe Suceava. Avem o problema strict de zbor, de faptul ca orele de aterizare si decolare sunt orele cand in Suceava avem ceata toamna si iarna. I-am propus presedintelui Nechifor sa schimbam orarul decolarilor pentru a elimina inconvenientul.

Nu e o problema politica, ci de administrare a saraciei pe care Suceava o are. Voi face toate diligentele pentru a continua zborurile. Sper sa pot sa il iau pe presedintele CJ la Bucuresti ca sa gasim o solutie. Alta decat cea care e acum. E o competitie intre Suceava si Iasi si sa gasim un echilibru intre noi si Iasi.

Am vazut o conferinta de presa la PDL in care unii dintre cei de acolo au cerut celor care au date importante despre neregulile de la Termica sa le faca publice. Azi am venit sa pun la dispozitie o serie de date pe care le am de la evolutia Termica. Am cerut raportul comisiei existente deja care a functionat la nivelul CL Suceava pe aceasta tema. Presedinte era Ovidiu Dontu. Ii transmitem colegului de la PDL ca nu mai e nevoie de vreo comisie doua sau trei, a existat o comisie care si-a facut datoria si are un raport si o analiza a ce e la Termica. Il vor face cunoscut in cadrul CL. Termica a ajuns in situatia de azi e clar, prost management.

Barba Neculai, Sandulescu Mona, Tararanu Costel, Tcaciuc Nelu, toti de la PDL si Iordache de la PSD au stabilit si trimis catre CL toate hotararile luate la Termica.

La cauze sunt neplata subventiei, datoria istorica a populatiei. Termica produce bine, dar e o problema cu transportul pana la apartamente unde pierderile sunt incomensarabile. Si decapitalizarea cu 70 milioane lei a TERMICA. Avem foarte multe lucruri de spus in acest sens. Dupa ce raportul va ajunge in CL, lucrurile se vor lamuri si vom intelege ce s-a intamplat acolo. Ii transmit colegului de la PDL ca e mai simplu ca ei sa faca un autodenunt. Lucrurile sunt simple, TERMICA a fost inmormantata voit sau din nepricepere. Sunt autoritati care vor stabili cat si cum vor plati vinovatii. S-a constatat ilegalitatea reducerii capitalului social la Termica care nu a fost operata in contabilitatea Primariei. E si o hartie la ANAF in acest sens.

Voi face o interpelare in Parlament pentru a cere care sunt salariile celor care asigura managementul privat al Tarom. Cu ce bani sunt platiti oamenii astia pentru a rentabiliza activitatea Tarom si daca nu cumva cu banii astia, sume nebanuit de mari, am senzatia ca cei din CA de la Tarom au castigat premii Nobel.

Exista posibilitatea ca statul roman sa subventioneze zborurile. Exista solutii financiare si le vom pune la dispozitie Guvernului.

Am aflat si eu din presa, este posibil sa se intample sa treaca la noi dna Miron. E o negociere la nivel national, nu eu negociez. Voi avea o discutie la partid.”


Intră acum și în grupul de