Liderul PNL Suceava: „Asa cum transportul pe calea ferata este subventionat, ar trebui sa fie subventionat si transportul aerian”


Intră acum și în grupul de

 Liderii PNL din judeţele Moldovei s-au întâlnit la Iaşi unde au stabilit direcţiile principale pe care le vor solicita Guvernului, a declarat joi, preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu. Potrivit acestuia, una dintre solicitări este autostrada care să lege Moldova şi Transilvania, iar punctul de plecare al acestei autostrăzi să fie localitatea Moţca din judeţul Iaşi care se află la distanţe aproximativ egale de municipiile reşedinţă de judeţ. Băişanu a spus într-o conferinţă de presă că cei din sud fac demersuri pentru Autostrada Sudului şi că trebuie găsite soluţii pentru a fi rezolvată şi problema legăturii Moldovei cu reţeaua europeană de autostrăzi. Preşedintele PNL Suceava a ţinut să sublinieze că zona are legături importante cu Republica Moldova, la Albiţa şi cu Ucraina, la Siret.

alexandru baisanu

Un alt punct susţinut de organizaţiile PNL din judeţele Moldovei este, potrivit liderului liberalilor suceveni, finanţarea prin proiecte cu finanţare europeană a infrastructurii parcurilor industriale.

 Deputatul liberal a spus că s-a mai stabilit ca liberalii să facă demersuri la ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, să fie introdus în planul de negocieri cu UE pentru programarea financiară viitoare, finanţarea pentru infrastructura de parcuri industriale. „Primăriile nu pot singure să susţină construirea infrastructurii industriale şi vrem să o facem cu bani europeni”, a spus Băişanu.

Liderul PNL Suceava a mai adăugat că un alt obiectiv al liberalilor este subvenţionarea companiilor aviatice care operează în ţară. „Aşa cum transportul pe calea ferată este subvenţionat, ar trebui să fie subvenţionat şi transportul aerian”, a spus Băişani. El a arătat că există posibilitatea ca statul român să subvenţioneze zborurile şi că există soluţii financiare pe care liberalii le vor pune la dispoziţie Guvernului.


Intră acum și în grupul de