Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a apreciat infiintarea polului de dezvoltare Suceava-Botosani


Intră acum și în grupul de

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a apreciat înfiinţarea polului de dezvoltare Suceava-Botoşani care se află în proces de constituire, arătând că este nevoie de descentralizare astfel încât decizia să fie cât mai aproape de cetăţean.

Gheorghe Falcă a fost prezent, joi după amiaza, la Suceava unde a prezentat proiectul „Societatea vie” cu care speră să obţină nominalizarea PDL pentru a candida la funcţia de preşedinte al României.

Întrebat dacă susţine înfiinţarea regiunii Bucovina, Falcă a remarcat că descentralizarea este un pas important care se face în prezent şi a subliniat că o Românie centralizată nu se poate dezvolta.

El a arătat că structura Suceava-Botoşani care se conturează este un pol de dezvoltare şi a menţionat că nu vede nici o problemă că aceasta depăşeşte graniţele Bucovinei.

„Care e problema că valorile bucovinene s-au extins?”, s-a întrebat primarul Aradului.

Gheorghe Falcă a mai spus că atunci când s-a făcut unirea cu România, atât Bucovina cât şi Ardealul au pus unele condiţii privind administrarea.

Totodată, el a mai declarat că după unirea cu România peste 70 la sută din exporturi proveneau din Ardeal şi Bucovina care aveau o altă relaţie şi alte conexiuni cu ţările europene.

În aceeaşi întâlnire cu membrii PDL, prim-vicepreşedintele partidului, Cătălin Predoiu, a subliniat că o regiune administrativă cum este Regiunea Nord Est, este mult prea mare şi trebuie să fie divizată în două regiuni din care una să fie Bucovina.


Intră acum și în grupul de