Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a apreciat infiintarea polului de dezvoltare Suceava-Botosani

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a apreciat înfiinţarea polului de dezvoltare Suceava-Botoşani care se află în proces de constituire, arătând că este nevoie de descentralizare astfel încât decizia să fie cât mai aproape de cetăţean.

Gheorghe Falcă a fost prezent, joi după amiaza, la Suceava unde a prezentat proiectul „Societatea vie” cu care speră să obţină nominalizarea PDL pentru a candida la funcţia de preşedinte al României.

Întrebat dacă susţine înfiinţarea regiunii Bucovina, Falcă a remarcat că descentralizarea este un pas important care se face în prezent şi a subliniat că o Românie centralizată nu se poate dezvolta.

El a arătat că structura Suceava-Botoşani care se conturează este un pol de dezvoltare şi a menţionat că nu vede nici o problemă că aceasta depăşeşte graniţele Bucovinei.

„Care e problema că valorile bucovinene s-au extins?”, s-a întrebat primarul Aradului.

Gheorghe Falcă a mai spus că atunci când s-a făcut unirea cu România, atât Bucovina cât şi Ardealul au pus unele condiţii privind administrarea.

Totodată, el a mai declarat că după unirea cu România peste 70 la sută din exporturi proveneau din Ardeal şi Bucovina care aveau o altă relaţie şi alte conexiuni cu ţările europene.

În aceeaşi întâlnire cu membrii PDL, prim-vicepreşedintele partidului, Cătălin Predoiu, a subliniat că o regiune administrativă cum este Regiunea Nord Est, este mult prea mare şi trebuie să fie divizată în două regiuni din care una să fie Bucovina.