Deputatul sucevean Ovidiu Iane, a fost cooptat in Consiliul National al PSD

Deputatul PSD de Suceava Ovidiu Iane face parte, de sâmbătă, din Consiliul Naţional al PSD, potrivit unui comunicat al organizaţiei PSD Suceava.

Consiliul National PSD5

Sursa citată arată că în cadrul lucrărilor Consiliului Național al PSD de sâmbătă, după prezentarea raportului de activitate au luat cuvântul mai mulți lideri importanți ai Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, Liviu Dragnea, Adrian Năstase și Victor Ponta care au subliniat importanța anului 2014 pentru România din perspectiva celor două scrutinuri de alegeri electorale. Alegerile europene pot da, pentru prima oară, unui partid din România, posibilitatea de a propune prin perspectiva rezultatelor un președinte pentru Parlamentul European. Alegerile prezidențiale vor însemna sfârșitul regimului Băsescu cu tot ce a însemnat el pentru România.

„România are nevoie de un nou regim politic. Prin deciziile Curții Constituționale s-a creat practic o nouă Constituție, diferită de cea validată prin vot în 1991 sau cea din 2003. Posibilitatea de șantaj a președintelui republicii a crescut, iar forța sa distructivă o vedem zi de zi. De aceea, dincolo de schimbarea Guvernului Boc, e nevoie să fie pregătită pentru anul viitor schimbarea regimului Băsescu. Acest lucru înseamnă o pregătire amplă și, evident, câștigarea alegerilor”, a declarat fostul președinte al Partidului Social Democrat, Adrian Năstase.

Pe ordinea de zi a Consiliului Național al PSD a fost adoptarea  „Rezoluției privind susținerea candidaturii domnului Martin Schulz pentru funcția de președinte al viitoarei Comisii Europene”.

Prin adoptarea acestei rezoluții Partidul Social Democrat Suceava consideră că este o șansă majoră pentru Uniunea Europeană de a fi condusă de o Comisie Europeană legitimată prin votul cetățenilor și conectată la problemele reale ale acestora.

Având în vedere angajamentul Partidului Social Democrat de a susține inițiativele Uniunii Europene în domeniul politicii externe și de bună vecinătate și implicare activă în marile proiecte ce privesc eforturile Uniunii Europene de extindere a valorilor europene la scara întregului continent a fost adoptată, în cadrul Consiliului Național al PSD, „Rezoluția Partidului Social Democrat cu privire la viitorul parteneriatului estic”. Pe aceste baze, prin rezultatele sale ambițioase, Summit-ul de la Vilnius, de la finele lunii noiembrie 2013, poate reprezenta o etapă de referință în efortul celor mai avansați parteneri de împlinire a destinului european.

O altă rezoluție adoptată de către Membrii Consiliului Național al PSD a fost „Rezoluția cu privire la proiectul de lege privind descentralizarea administrativă a României”. Prin votul exprimat asupra acestei rezoluții Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Suceava susține eficientizarea funcționării sistemului public prin procesul de descentralizare precum și îmbunătățirea calității serviciilor publice furnizate cetățenilor.PSD Consiliul national4

În cadrul acestui eveniment a fost adoptată și hotărârea Consiliului Național cu privire la validarea componenței Comitetului Executiv Național și a Biroului Permanent ale PSD. De asemenea au fost cooptați și membri noi PSD în Consiliul Național printre care și Deputatul PSD de Suceava, domnul Ovidiu Iane.

În cuvântul de încheiere premierul Victor Ponta, președintele Partidului Social Democrat, a concluzionat că „Mesajul este unul singur: 2014 este sfârșitul regimului Băsescu. Vreau să sprijinim un președinte al tuturor românilor, un mediator. Cred că avem nevoie de un președinte pacificator și care să sprijine Guvernul și Parlamentul, să reconstruiască România. Cred că este un moment important pentru următorii 25 de ani și sunt convins că Partidul Social Democrat va fi pregătit pentru acest an cu totul special, 2014.”