Gheorghe Flutur arata, in plenul Senatului, ca Guvernul USL a falimentat Primaria Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a prezentat, marţi, în Senatul României situaţia gravă în care a ajuns Primăria Câmpulung Moldovenesc din cauză că Guvernul USL nu a mai vrut să finanţeze lucrările la pârtia de schi de pe Masivul Rarău.

flutur 2

În intervenţia sa, senatorul democrat liberal a arătat că blocarea investiţiilor de Guvernul USL înseamnă un adevărat dezastru pentru ţară, iar acest lucru este resimţit de fiecare investitor, dar şi de fiecare cetăţean care spera la un loc de muncă, precum şi de primăriile care îşi făceau calcule pentru venituri la bugetul propriu ca urmare a dezvoltării unor obiective de investiţii.

„Astăzi doresc să atrag atenţia asupra unei alte consecinţe a dezastroasei guvernări: falimentarea primăriilor ca urmare a nefinanţării unor investiţii. Sunt multe situaţii în judeţul Suceava, în Moldova şi în întreaga ţară. Este şi cazul primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc, care a ajuns să înregistrează datorii mai vechi de 90 de zile de 7,5 milioane de lei şi s-a ales cu conturile blocate, după ce a fost nevoită să includă în contabilitate facturi emise de firmele care au executat lucrările la pârtia de schi, deşi programul iniţial prevedea că acestea trebuie decontate de minister, lucru care s-a şi întâmplat până anul trecut”, a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele PDL Suceava a arătat că blocarea conturilor afectează întreg programul de investiţii al municipiului, toate cofinanţările şi creează probleme în plata drepturilor salariale şi utilităţi.

„Pe parcursul anului guvernanţii au promis sprijin pentru ca obiectivele de investiţii de acest gen să fie finalizate până la finele anului 2013 şi pentru alocarea banilor necesari decontării lucrărilor care s-au executat. Evident, acest lucru nu s-a întâmplat”, a subliniat Gheorghe Flutur.

El a mai atras atenţia Guvernului şi majorităţii USL acum, când se discută de rectificarea bugetară şi despre proiectul Legii bugetului pe 2014, că astfel de situaţii cum este cea de la primăria Câmpulung Moldovenesc şi cum sunt şi altele, foarte multe în ţară, ar trebui să-i preocupe mai mult şi să aloce fonduri pentru obiectivele de investiţii având ca beneficiari administraţiile locale, cu prioritate pentru investiţiile realizate în proporţie de peste 50 %.

„Nu putem pune bază pe declaraţiile USL, dar ar fi cazul ca Guvernul să respecte măcar propriile decizii, cum ar fi ordonanţa care prevede că stingerea arieratelor primăriilor  este prioritară. Dar ce înţelege oare USL prin prioritate? Vom afla răspunsul în curând, odată cu prezentarea publică a proiectului de Lege a bugetului, un răspuns pe care eu îl intuiesc deja”, a precizat senatorul sucevean.

Gheorghe Flutur a mai declarat că din cauză că guvernarea USL este incompetentă, dar consecventă, se teme că va continua să ignore Bucovina, Suceava şi Moldova şi crede că astfel de investiţii vor fi date uitării.


Intră acum și în grupul de