Gheorghe Flutur: Salut si ma bucura alegerea lui Joseph Daul in fruntea PPE. E un prieten al Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a salutat, marţi seara, alegerea în funcţia de preşedinte al Partidului Popular European a francezului Joseph Daul, reamintind că acesta a vizitat Bucovina în ianuarie 2011 şi a sprijinit fermierii români.

„Salut alegerea lui Joseph Daul în funcţia de preşedinte al PPE. Sunt foarte bucuros că Joseph Daul este preşedintele PPE, un prieten al Bucovinei, un foarte bun cunoscut al meu de când el era preşedintele comisiei de agricultură din PE şi eu ministru şi m-a sprijinit în procesul de aderare a României la UE, să eliminăm steguleţe roşii care erau atunci de soluţionat în domeniul agriculturii”, a spus Flutur.

flutur daul

Liderul PDL Suceava a reamintit că actualul preşedinte al PPE a vizitat Bucovina în ianuarie 2011, când era liderul grupului PPE din Parlamentul European şi că a apreciat că a fost cea mai frumoasă vizită a sa dintr-o ţară est europeană.

„A rămas ataşat de România şi de Bucovina. Acest fermier francez, un om pragmatic şi foarte popular a devenit preşedintele Partidului Popular European”, a mai spus Gheorghe Flutur care a precizat că îi va transmite acestuia un mesaj de felicitare.

Preşedintele PPE Joseph Daul, care este fermier de meserie şi care a reuşit să obţină numeroase fonduri euroepene petnru dezvoltarea afacerilor sale în agricultură, alături de secretarul general al grupului PPE, Martin Kamp, şi secretarul general adjunct Antoine Ripoll, s-au aflat într-o vizită de două zile în judeţul Suceava în luna ianuarie 2011 fiind însoţiţi de Gheorghe Flutur. Aceştia au vizitat Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc şi s-au întâlnit cu fermieri din zona de munte a judeţului Suceava, după care au vizitat o fermă din Sadova, construită cu fonduri europene.

Joseph Daul, născut în 13 aprilie 1947 în Strasbourg şi provine dintr-o familie largă cu şase fraţi şi surori, iar la vârsta de 20 de ani a preluat o mică fermă cu o suprafaţă de 7 hectare unde a lucrat împreună cu soţia sa şi mai apoi cu fiul său. Între timp afacerea a crescut şi ferma a ajuns la 75 de hectare, dar este în continuare o afacere de familie, care se ocupă de creşterea vacilor de carne şi a sfeclei de zahăr.

El a intrat în anii 70 într-o uniune a agricultorilor, iar în 1976 devine vicepreşedinte cu probleme europene al Centrului Naţional pentru Tinerii Fermieri din Franţa. Din 1989 el este primar al oraşului său cu aproximativ o mie de locuitori, Pfettisheim.

daul flutur

În 1997, când a apărut criza vacii nebune, Daul era preşedintele Federaţiei naţionale franceze a producătorilor de carne de vacă şi a grupului european al cărnii de vită, iar în 1999 se înscrie pe listele partidului lui Nicolas Sarkozy unde a reprezentat fermierii şi comunităţile rurale.

După alegerea sa în Parlamentul European în 1999 el activează în comisia pentru agricultură al cărui preşedinte devine în anul 2002. În ianuarie 2007 el este ales liderul grupului PPE din Parlamentul European, iar acum este noul preşedinte al PPE în locul lui Wilfred Martins, care a murit în 9 octombrie.


Intră acum și în grupul de