Senatorul Neculai Bereanu vrea o lege a minelor pentru toata Romania


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu este de părere că Guvernul ar trebui să transmită Legislativului, in cel mai scurt timp posibil, un proiect de lege a minelor, care să aibă ca efect imediat redeschiderea mai multor exploatări miniere şi in felul acesta să fie create cât mai multe noi locuri de muncă.

Parlamentarul sucevean a declarat că a fost unul dintre susţinătorii legii privind exploatarea de la Roşia Montană pentru că se înfiinţau noi locuri de muncă, dar că în condiţiile în care comisia specială a decis să respingă proiectul legii, consideră că este necesar să fie adoptat cadrul legal pentru toate minele din România.

bereanu3

„Eu sunt pentru crearea de locuri de muncă. Dacă acest proiect s-a respins, Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului, în cel mai scurt timp, un proiect de lege a minelor. Toţi parlamentarii, inclusiv cei din opoziţie, sunt de acord cu o astfel de lege care să reglementeze sectorul minier din România”, a expicat senatorul Neculai  Bereanu.

Bereanu a arătat că în colegiul în care a fost ales senator, zona de munte a judeţului Suceava, unde exploatările miniere erau principalul angajator, există posibilitatea ca unele mine să fie redeschise.

„Am vorbit cu mai mulţi specialişti în domeniu care mi-au spus că există posibilitatea ca mai multe perimetre miniere din judeţul Suceava să fie redeschise”, a precizat senatorul PSD.

Reamintim că luni, Comisia Parlamentară Specială a respins, cu 17 voturi „pentru” şi două abţineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană.


Intră acum și în grupul de