PDL-istii suceveni au protestat fata de modul in care USL trateaza judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PDL Suceava a organizat, joi, un miting în faţa Palatului Administrativ din municipiu. Aproximativ 200 de membri PDL, între care parlamentari, primari, consilieri locali sau judeţeni, au protestat, timp de un sfert de oră, faţă de modul în care USL tratează judeţul Suceava arătând că Bucovina este uitată de actuala guvernare.

Protestatarii care au avut pancarte cu mesaje: “Ponta taxeză, nu guvernează”, “USL= taxare până la capăt”, sau “Ruşine USL, aţi dat jos Suceava de pe hartă”, au scandat lozinci împotriva Guvernului. Manifestanţii mai aveau pancarte cu premierului Victor Ponta caricaturizat în Pinocchio, cu nasul ieşit din cadrul pancartelor pe care erau inscripţionat mesajul „Mincinosul” şi erau citate din declaraţiile premierului privind finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei sau în ceea ce priveşte susţinerea Bucovinei ca regiune.

Democrat-liberalii au adus şi o ladă pe treptele Palatului Administrativ, ca o replică la „Lada de zestre din Bucovina” care este un proiect al preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, iar preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a introdus în ladă mesajele privind investiţiile care trebuie continuate în judeţ. „Am fost aproape obligaţi să ieşim la un miting pentru că ieri, majoritatea USL în Parlamentul României a zdrobit judeţul Suceava. Nici un amendament care se referă la prosperitatea locuitorilor judeţului Suceava nu a fost aprobat”, a spus Flutur, care avea o pancartă cu textul „Marele proiect USL-Bucovina uitată”.

El a spus că doreşte ca în proiectul „Lada de zestre” lansat de Cătălin Nechifor, să fie incluse autostrada care să lege Suceava de Bucureşti, centurile ocolitoare ale municipiilor Suceava, Fălticeni sau Rădăuţi, bani pentru şcolile din judeţ, pentru Universitatea din Suceava. „De ce nu aţi aprobat nici un amendament al opoziţiei? Să vă fie ruşine”, a spus Flutur.

El a menţionat că premierul Victor Ponta nu face decât să mintă sucevenii şi să promită orice fără să se ţină de cuvânt.

Flutur i-a reamintit lui Ponta, că la Putna, unde este îngropat cel mai mare român, Ştefan cel Mare, a promis regiunea Bucovina, dar că proiectul real al USL este „Bucovina uitată” şi s-a întrebat de ce doar pentru că Liviu Dragnea este ministru, este nevoie de autostradă spre Alexandria, iar Bucovina nu este inclusă pe lista de priorităţi ale guvernului. „Cu ce e vinovată Bucovina că nu e băgată în seamă de USL? Trebuie să facem ca Ponta să îşi aducă aminte de Suceava timp de 365 de zile pe an”, a spus Flutur.

La acest miting, vicepreşedintele PDL deputatul Ioan Bălan, a venit cu o colivie în care se aflau doi papagali, unul roşu şi celălalt galben, primul fiind numit Vio, al doilea Laur, ambii fiind mincinoşi. “Papagalul roşu e mai mare pentru că se trezeşte dimineaţa şi apucă să manance tot. Cel galben e mai leneş. Papagalul roşu ştie să vorbească în chineză, iar cel galben, în italiană. Păcat că nici unul nu ştie să vorbească româneşte”, a spus Bălan.

” frameborder=”0″ allowfullscreen>

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, a venit cu o pamblică tricoloră şi un foarfece pentru preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, explicând că acesta doar trebuie să finalizeze lucrările la centura ocolitoare a Sucevei. „Cătăline, noi ţi-am pregătit pamblica. Tu, fă centura”, scria pe pancarta lui Onofrei.

Onofrei protest catalin

Protestul s-a încheiat după 15 minute fără să fie înregistrate incidente.


Intră acum și în grupul de