Liderul PNL Suceava: Traian Basescu incearca acum sa stopeze mersul firesc al bugetului pe 2014


Intră acum și în grupul de

Actuala majoritate USL a reuşit o premieră, ca bugetul pentru anul viitor să fie adoptat la începutul lunii decembrie, astfel încât autorităţile să intre în noul an cu bugetul cunoscut, a declarat joi, preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, arătând că preşedintele Traian Băsescu încearcă să întrerupă acest parcurs firesc al Legii bugetului. „După patru ani în care a tăiat pensii şi salarii şi a crescut TVA de la 19 la 24 la sută, Traian Băsescu încearcă acum să stopeze mersul firesc al bugetului ca urmare a creşterii cu şapte cenţi a produselor petroliere. Ar trebui să înţeleagă că nu e economist ci marinar, iar pe apă cifrele se văd altfel”, a spus deputatul liberal, într-o conferinţă de presă.

alexandru baisanu

Băişanu a subliniat că în perioada guvernării PDL, creşterile de taxe şi impozite au fost mult mai mari.

Preşedintele PNL Suceava a recunoscut că nici unul dintre amendamentele pe care le-a propus la legea bugetului nu au fost aprobate, dar că a negociat cu miniştrii liberali ca unele probleme să fie soluţionate punctual. „Nu a trecut nici un amendament. Am negociat o serie de nevoi pe care le are judeţul Suceava, şi sper să se primească sume de bani care să acopere cel puţin în parte nevoile”, a spus Băişanu.

 Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va retrimite Legea bugetului Parlamentului solicitând reanalizarea acesteia dacă se menţine introducerea taxei suplimentare la combustibili.


Intră acum și în grupul de