Nechifor, despre mitingul PDL-istilor: „Au inceput sa vina cetele de mascati”


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor 1

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„De ieri, au inceput sa vina cetele de mascati. Am avut o Malanca in fata Prefecturii. Nu stiam ce se intampla. Am auzit galagie, fluiere si ziceam ca sunt mascati, dar erau doar PDL-isti. Pentru ca nu am putut sa le dau nimic ieri, le dau azi cateva informatii. De sus, s-au vazut mai multi papagali in fata CJ, chiar si un batlan.

Chiar daca nu am facem toti ce am promis, sa nu uitam ca avem un calendar asumat si ca ce am spus, se va intampla. Principalele chestiuni importante s-au si intamplat. Am dat salariile inapoi si pensiile. Prin intelepciunea lui Basescu, macar bugetul de asigurari de stat va fi asigurat si vom putea plati pensiile.

Fac apel la memoria colectiva si citez dintr-un material din 22 martie 2005, cand ministrul Flutur anunta ca la Suceava vor veni oameni de afaceri. Flutur spunea, atunci, ca o autostrada Suceava-Cluj e prioritate pentru el. Nu am vazut insa niciun studiu pe problema asta. In 2010, Flutur a cerut finantare pentru o autostrada Suceava-Bucuresti. Din 2010 pana acum, PDL nu a facut nimic, nici macar un studiu tehnic. De la ce inseamna atacuri politice si pana la realitate, distanta e foarte mare.

Cand il vad pe Flutur ca tipa ca Suceava nu are autostrada, ii dau dreptate. Asa este. Cine are? Dar planul  USL si a lui Ponta e unul ambitios. Ceea ce luam in calcul acum se bazeaza pe mai multe surse de finantare.  Planul se raporteaza la momentul 2008 cand avem 100 de ani ca stat unitar. De ce domnul Flutur nu vede ca totusi Suceava se apropie de autostrada si ca dupa un plan bine pus la punct le putem face? Trebuie si un efort colectiv si acesti 0,07 eurocenti ne pot asigura ca in 2020 sa putem avea o Romanie cu totul alta decat cea de acum. Avem experiente nefericite cu rute mai vechi, dar in acest moment, avem oameni cu capacitate profesionalism.

Ieri, la Neamt, am avut o sedinta unde a participat ministrul Teodorovici al fondurilor europene. Am tot respectul pentru el. Vestile de la el pe relatia de fonduri UE e foarte buna. Asteptam o decizie importanta de la Comisia Europeana. E vorba de 350 milioane euro care vor fi realocate pe trei componente majore. Infrastructura medicala, scoli si drumuri judetene. Am speranta ca vom face scoli si drumui din banii astia.

La anul, asteptam prin martie ca Romania sa semneze acordul cadru cu UE. Asteptam ca ghidurile de finantare sa fie elaborate urgent si pe o viziune realista sa avem capacitatea sa depunem proiectele in perioada de toamna a anului viitor, iar din primavara lui 2015 sa ne apucam de lucru. S-a luat in calcul varianta ca pana la semnarea acordului, Romania sa dea drumul la proiectele din strategia nationala de dezvoltare.

Am discutat cu primari, colegi din ACET si AJAC pentru cele 11 proiecte majore care sunt in implementare in judet pe apa si canal. Din pacate, Olarean a lipsit nemotivat si nici macar nu s-a obosit sa vina desi era la plimbare prin Suceava. La Radauti sunt probleme si mi-as fi dorit sa putem discuta cu el. Pacat.

Vreau ca 2014 sa ne pregateasca pentru o evolutie mai rapida, cu lucrari mai condensate pe proiectele de apa si canal.”


Intră acum și în grupul de