Presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, explica programul de autostrazi al Guvernului Ponta (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a explicat, vineri, programul de autostrăzi al Guvernului Ponta, arătând că dacă până acum nu a existat nicio viziune clară, în prezent există o strategie pentru autostrăzi şi fonduri pentru realizarea acestora.

El a declarat într-o conferinţă de presă că cererile PDL privind includerea Sucevei în programul de autostrăzi vin după ce PDL a promis din 2005 că va include Suceava în programul de autostrăzi.

Nechifor a amintit o declaraţie a lui Gheorghe Flutur din 2005, când era ministru al Agriculturii şi susţinea că s-a întâlnit cu oameni de afaceri si Germania şi Austria pentru realizarea autostrăzii Suceava-Cluj-Budapesta, dar şi o declaraţie a acestuia din anul 2010 când a spus că a discutat cu premierul de la acea vreme, Emil Boc, despre finanţarea autostrăzii Siret-Bucureşti.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că din proiectele anunţate de Flutur nu s-a ales nimic, dar a arătat că Guvernul USL prezintă o strategie care are în vedere, ca după 2020 să fie inclusă şi Suceava în acest program de autostrăzi.

El a explicat că fondurile pentru aceste lucrări provin din bani europeni, dar şi din taxa de 0,07 euro care ar urma să fie achitată la fiecare litru de combustibil achiziţionat.

Nechifor a arătat că astfel, se pot asigura până în 2018 4,8 miliarde de euro, la care se adaugă între 700 de milioane şi un miliard de euro anual din suprataxarea combustibililor.

„De ce nu vede şi Gheorghe Flutur că Suceava se apropie de autostradă?”, s-a întrebat Cătălin Nechifor.

Vezi mai jos cum explică preşedintele CJ Suceava strategia de autostrăzi a Guvernului


Intră acum și în grupul de