Bereanu: Senatorul Flutur dezinformeaza complet. Ne asteptam ca la noul Cod Silvic sa vina cu amendamente importante


Intră acum și în grupul de

neculai bereanu (1)

Neculai Bereanu, senator PSD de Suceava:

„Nu as fi tinut conferinta de presa azi, dar un comunicat al presedintelui Flutur din presa judeteana ataca USL, dar el umbla cu o minciuna de ingheata padurile. El acuza USL ca a votat sa nu se mai poata exploata lemn pe picior, ci doar la drum auto, iar oamenii sa aiba de platit mai mult. E o minciuna, o dezinformare. Cred ca senatorul, tinand cont ca e specialist,  nu a citit Codul Silvic. Nici macar nu s-a uitat peste el.

Guvernul propune ca din 2015 sa fie interzisa vanzarea masei lemnoase pe picior. Ce s-a votat in Senat si comisie: incepand cu 2015, e interzisa vanzarea a mai mult de 50 % din masa lemnoasa pe picior. Deci romanii pot exploata lemn, in conditiile negocierii directe. Senatorul Flutur dezinformeaza complet. Ne asteptam ca la noul Cod Silvic sa vina cu mai multe amendamente si importante, dar el vrea ca din 2015 masa lemnoasa recoltata sa fie valorificata doar din platforme.

Exploatarea pe picior ajuta si IMM-urile din judet. Daca intra amendamentul lui in vigoare, doar marile firme vor putea accesa lemn direct din padure. E o greseala in Camera ca s-au aprobat amendamentele la Codul Penal. In Senat, ele au fost respinse. Cred ca e o prostie daca va trece aceasta lege a amnistiei. Sugerez parlamentarilor nostri sa nu voteze aceasta lege. „


Intră acum și în grupul de