Balan: „In cadrul PDL, nu am gasit persoane care sa se autodenunte pe subiectul solicitat de senatorul Dontu”


Intră acum și în grupul de

balan 2-2013Conferinta de presa

Ioan Balan, deputat PDL de Suceava, presedintele Organizatiei Municipale Suceava a PDL:

„Azi e sedinta de CL cu adoptarea bugetului. Consilierii PDL vor vota acest buget care chiar daca nu e cum ni l-am dorit, gestul de a vota e corect insa. Vreau insa sa amintesc faptul ca de 3 ani e in scadare dramatica bugetul orasului Suceava.

Executia bugetara pe 2013 e undeva la 69 %. Ne intereseaza cu cat au contribuit cetatenii si persoanele juridice, iar proportia e de sub 50 % la ambele categorii. Asta arata marea crestere economica trambitata de cei de a USL. Pe hartie o fac sa arate bine, dar realitatea e alta. Marea promisiune de a doua  zi de la venirea la guvernare a fost realizata insa doar in taxe si impozite noi.

Lucrurile merg prost in economie si cetatenii au veniturile diminuate. L-am auzit pe Lungu spunand ca a luat in discutie hotararea de a reduce cu 50% abonamentele pentru autobuze la pensionari. Suntem de acord si cu asta si sustinem prin consilierii PDL si anumite gratuitati, dar nu otova, ci cu cap. E corecta stabilirea unui plafon si sa fie acordate elevilor si studentilor.

Cred ca ar fi de bun simt si nu ar afecta foarte tare bugetul. Am inteles ca discutiile se vor face undeva pe 15 februarie si sunt convins ca primarul nostru, azi PDL, Ioan Lungu, va sustine aceasta inititiva izvorata din randul consilierilor PDL. Acum, la ora 13, consilierii PDL sunt deja in sedinta de lucru cu primarul.

In cadrul PDL, nu am gasit persoane care sa se autodenunte pe subiectul solicitat de senatorul Dontu. E o luna in care Eminescu tot scrie scrisorele. Va spun doua versuri din Scrisoarea I: <<Iar deasupra tuturora va vorbi un mititel/ Nu slavindu-te pe tine, lustruindu-se pe el>>. E bine sa stiti ca suntem in campanie electorala si actiunile actorilor politici ne arata asta. Parlamentarii au imunitate si pobabil se vor aduce in discutie multe lucruri. Poate de cat s-a platit ca sa ramana in functie. Liste de oameni de afaceri pentru prestari de servicii ca sa fie temperate controalele.

Poate se va vorbi si de politicieni care, aburiti de aburii alcolului, amenintau in miez de noapte dupa ce ieseau din crasme, cum vor trimite controale .

Unii se erijeaza in mari sfinti si apostoli ai politicii sucevene, poate si despre achizitii imobiliare de la numiti executori judecatoresti, si la pret de pret, cred ca important in discutie va fi despre drumul de la Mihoveni. Cel care duce la fostul turn de televiziune. Acolo s-au intamplat multe activitati politice. Si unii au amintiri mai frumoase sau nu pe drumul acela al marii democratii la Suceava.

Miza actorilor politici importanti e mare si campania va fi agresiva, dar adevarata campanie e cea din toamna care vine, iar desavarsirea va fi in campania de  la locale din 2016. Actori politici importanti ai Sucevei incearca sa se pozitioneze cu tot felul de glumite pe piata. Am avut o discutie cu liderul PDL de la Neamt, Gheorghe Stefan, mi-a confirmat ca nu are de gand sa plece din partid.”


Intră acum și în grupul de