Parlamentarii Neculai Bereanu, Radu Surugiu si Dumitru Pardau sustin ca nu se motiveaza desfiintarea Judecatoriei Gura Humorului

Trei parlamentari suceveni, respectiv senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu şi deputaţii PNL Dumitru Pardău şi Radu Surugiu, au depus marţi un amendament la Proiectul de Lege privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea. Cei trei cer Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi să elimine Judecătoria Gura Humorului din acest proiect de lege.

radu surugiu 4

Într-un comunicat de presă al deputatului Radu Surugiu se arată că solicitarea făcută de el, alături de deputatul liberal Dumitru Pardău şi de senatorul PSD Neculai Bereanu, este motivată de faptul că accesul la justiţie al cetăţenilor nu poate fi limitat din cauza resurselor financiare prin desfiinţarea acestei judecătorii.  „Nu se motivează desfiinţarea acesteia şi prin prisma faptului că există un volum de muncă foarte mare, conform rapoartelor din anii trecuţi; sediul este adaptat şi conform activităţii ce se desfăşoară în prezent. Rearondarea acestei Judecătorii în alte zone de competenţă (Suceava, respectiv Câmpulung Moldovenesc), nu se justifică din cauza faptului că acele instanţe sunt deja supraaglomerate. Un alt impediment serios este reprezentat de distantele mari dintre respectivele zone de competenţă, impediment ce afectează atât cetăţenii, cât şi justiţiabilii”, se arată în comunicat.

Bereanu si Pardau

 Surugiu şi-a exprimat speranţa că raportul final al comisiei privind acest proiect de lege să nu cuprindă desfiinţarea Judecătoria Gura Humorului. Deputatul liberal arată că această judecătorie deserveşte o zonă importantă din judeţul Suceava şi cuprinde şase judecători, nouă grefieri, trei grefieri arhivari. „Reafirm faptul că importanţa acestei judecătorii este susţinută şi de volumul mare de activitate, aşadar desfiinţarea acestei judecătorii nu poate fi o soluţie”, a conchis Surugiu care contează pe sprijinul PSD în acest demers, mai ales că este susţinut de senatorul PSD Neculai Bereanu.