Corneliu Popovici (PMP): „Constatat cu regret ca dupa doi ani de guvernare USL, in Suceava, turismul nu mai e ce era acum patru ani”


Intră acum și în grupul de

milici Popovici HrebenciucConferinta de presa

Corneliu Popovici, coordonatorul PMP Suceava:

„Nu pot sa nu ating subiectul turism pentru Suceava. E o ramura economica de pe urma careia foarte multi agenti economici isi duc traiul. Constatat cu regret ca dupa doi ani de guvernare USL, in Suceava, turismul nu mai e ce era acum patru ani. Ba mai mult, judete vecine au inceput programe de promovare astfel incat mi-ar fi greu sa spun ca Suceava mai e doar in fata Vasluiului in Regiunea de NE.

Botosani ne-a luat-o cu mult inainte. Cifrele economice ale Botosaniului arata mult mai bine. Ca umilinta sa fie maxima, Botosani are o strategie concreta de dezvoltare turistica. Am citit in presa de Botosani ca s-a dat startul in detronarea Bucovinei-zeci de milioane de euro investiti in turism. Mandatul administratiei din Botosani e mult mai interesant decat cel al Sucevei.

Presedintele Turcanu e un fel de lider pe Moldova a liberalilor dupa retragerea din politica a lui Fenechiu si mai este un personaj, Andrei Doleanschi, care tot insista sa atraga bani catre Botosani.

Administratia din Suceava avea premier din Partesti, iar azi, la doi ani, vedem Suceava inghetata. Nu spun ca in Botosani se face prea mult. La Suceava, nu se face nimic. Si riscam sa pierdem ceea ce s-a reusit cu greu sa se puna pe directie in guvernarea 2009-20012. Personal, am avut o discutie cu presedintele Cj si i-am amintit ca era o prioritate punerea in valoare a apelor sarate de la Cacica, dar doar cu spriijinul premierului se poate aduce la un stadiu legal si s-ar putea dezvolta zona.

Demaram Pactul pentru Suceava, un proiect concret si serios. Avem solutii concrete. De la terminarea investitiilor in turism si exploatarea apelor sarate de la Cacica. Ii invitam pe suceveni sa ni se alature cu idei si propuneri. Pactul va avea o forma finala in scurt timp si il vom prezenta cand vor fi la Suceava lideri nationali ai PMP.

Pactul pentru Suceava ne-am propus sa fie un program de dezvoltare. Se va semna cu cetatenii. Un proiect care va tine cont de tot ce inseamna dezvoltare intr-o regiune. Se fac investitii asemanatoare in judete vecine care se vor bate cap in cap mai incolo.”

Florin Hrebenciuc, secretar general PMP:

„Am strans peste 2000 de semnaturi in proiectul Ponta te arde cu pompa. Vrem sa ajungem pana la 30.000 de semnaturi. Pe 16 martie, vom fi la Bucuresti la un miting pe acelasi subiect. De la Suceava, vor merge 150 de membri.”

Ovidiu Milici:

„Sunt membru fara nici o functie in PMP Suceava. Am luat eu initiativa de a demisiona din FC. De fapt, am luat decizia de a adera la PMP ceea ce echivaleaza ca o demisie.”


Intră acum și în grupul de