Vezi reactia consilierilor locali ai PNL Suceava, dupa ce colegii lor de la PDL au convocat sedinta extraordinara a CL


Intră acum și în grupul de

Aleşii PNL din cadrul Consiliului Local al municipiului Suceava s-au declarat dezgustaţi de dorinţa consilierilor PDL de a se erija în salvatorii sportului sucevean, după ce “timp de patru ani de zile nu au reușit să salveze sportul, ba chiar din contră.”

Într-un comunicat de presă, consilierii locali liberali au arătat că sunt “dezamăgiți de jocurile politice meschine ale consilierilor PDL care, mizând pe absenţa motivată din localitate a doi membri PNL, dar şi a unora din PSD, au dorit cu tot dinadinsul o şedinţă extraordinară, deşi acordul de la ultima şedinţă ordinară a fost ca o nouă întâlnire să aibă loc în data de 10 martie”. Reacţia aleşilor PNL vine după ce consilierii locali ai PDL au convocat, luni, deliberativul municipiului Suceava într-o ședință extraordinară motivând că scopul acţiunii lor a fost necesitatea repartizării fondurilor nerambursabile de la bugetul local necesare finanțării activităților sportive. “Grupul PNL din cadrul Consiliului Local al Municipiului Suceava sprijină sportul sucevean în toate formele de manifestare ale acestuia şi considerăm că şi alte sporturi merită încurajate, pe lângă cele deja tradiţionale. De aceea, amendamentul nostru din ultima şedinţă a survenit ca urmare a dorinţei de a acorda sprijin financiar atât şi altor sporturi, dar şi cluburilor care au activităţi de juniorat. Sprijinirea sportului sucevean trebuie să aibă loc cu implicarea și votul tuturor consilierilor, fără a politiza subiectul așa cum au încercat cei de la PDL să facă, refuzând să voteze joi, doar pentru a ieși luni în presă ca fiind imaginea salvatorilor sportului sucevean”, consideră consilierii locali ai PNL.

Totodată, ei le-au amintit celor de la PDL că în amendamentul propus de grupul PNL și susținut de grupul PSD, au fost incluse toate propunerile şi solicitările acestora, negociate la întâlnirile cu grupurile de consilieri. “De asemenea, precizăm că dacă cei din PDL aveau vreo intenţie privind alocarea unei sume, mai mici sau mai mari, vreunui sport individual sau de echipă, ar fi putut să o facă și în şedinţa de joi, 27 februarie, prin amendament. Dar nu au făcut-o”, se arată în finalul comunicatului transmis de consilierii suceveni ai PNL.

sedinta CL Suceava 2013

Şedinţa extraordinară de Consiliu Local convocată luni de aleşii PDL nu a putut fi ţinută din lipsă de cvorum. Toţi cei 12 consilieri ai PSD şi ai PNL, precum şi singurul consilier PP-DD au absentat.

Consilierii locali ai PDL au convocat, luni, deliberativul municipiului Suceava într-o ședință extraordinară, cel mai important partid al opozitiei din Consiliul Local Suceava motivand ca scopul actiunii lorr a fost necesitatea repartizării fondurilor nerambursabile de la bugetul local necesare finanțării activităților sportive.

Anunțul convocării a fost făcut de liderul grupului de consilieri PDL din CL Suceava, Lucian Harșovschi care explicat că proiectul de hotărâre privind alocarea banilor pentru handbal, fotbal, volei, rugby și celelalte sporturi a fost respins de către consilierii USL în ședința de săptămâna trecută. ”Din păcate consilierii USL nu au înțeles că sportul și în special sportivii au nevoie de finanțare începând cu data de 1 ianuarie 2014 și nu cu 1 iulie. Din interese de partid acest proiect a fost respins în bloc de către consilierii USL. Noi consilierii PDL am înțeles importanța acestor fonduri pentru sportul sucevean și am convocat o ședință extraordinară pentru  luni, 3 martie, ora 12. Considerăm că și consilierii USL vor acorda aceeași importanță vor lăsa deoparte interesele mărunte de partid și se vor mobiliza pentru ședinta de luni”, a declarat Lucian  Harșovschi.

Acesta a ținut să le reamintescă aleșilor USL că atunci când echipa de handbal realiza performanțe internaționale ”rupeau scaunele din primul rând” și se dădeau mari susțintători. ”Prin tergiversarea și amânarea unei hotărâri care să permită finanțarea acestui sport vor face rău nu numai sportului în sine ci și iubitorilor acestui sport”, a mai spus Lucian Harșovschi, ex-viceprimar al Sucevei in mandatul trecut. Potrivit proiectului inițial, pentru handbal și fotbal erau alocați câte un milion de lei iar pentru celelalte sporturi 500.000 de lei.


Intră acum și în grupul de