Aproape 600 de elevi suceveni, absenti la prima proba a simularii examenului de bacalaureat


Intră acum și în grupul de

La prima probă din cadrul simulării examenului de bacalaureat, cea de limba română, care a avut loc luni, s-au înscris 7016 elevi din clasa a XI a şi s-au prezentat 6685, respectiv 5980 de elevi din clasa a XII a şi s-au prezentat 5715 elevi la proba scrisă la limba română, se arată în statistica transmisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, insp. Laura Hacman, un număr de 50 de elevi din clasa a XI a –seral de la Liceul Tehnologic “Vasile Deac” din Vatra Dornei, precum şi alţi 36 de elevi de clasa a XII a de la aceeaşi unitate au absentat de la proba la limba română.

Totodată, la Centrul de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Câmpulung Moldovenesc-unitate de învăţământ particulară,  toţi cei 34 de elevi de clasa a XI a şi 43 de elevi din clasa a XII a nu s-au prezentat la prima probă a simulării examenului de Bacalaureat.

Laura Hacman

Hacman a explicat că şi această unitate de învăţământ particulară a fost arondată ca centru de examen pentru susţinerea probelor din cadrul simulării examenului de bacalaureat însă elevii nu s-au prezentat la prima probă scrisă.

Ea a spus că un număr de 10 elevi din clasa a XI a şi alţi 13 elevi din clasa a XII a de la Grupul Şcolar Bivolărie au susţinut prima probă în prezenţa unui interpret al limbajului mimico-gestual.

Printre unităţile de învăţământ unde nu s-au înregistrat absenţe la proba scrisă la limba română se numără Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, Liceul Teoretic Filadelfia din Suceava- unitate de învăţământ particulară, Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldoviţa, Grupul Şcolar Bivolărie şi Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Elevii de clasa a XI a vor susţine miercuri, proba obligatorie a profilului, iar cei din clasa a XII a vor susţine, miercuri şi vineri,  proba obligatorie a profilului şi proba la alegere a profilului şi specializării.

Lucrările vor fi evaluate în centre de evaluare de către alţi corectori decât profesorii de la clase.

Afişarea rezultatelor la simularea examenului de bacalaureat va avea loc în data de 14 martie.


Intră acum și în grupul de