Liderul PNL, Crin Antonescu, a demisionat din functia de presedinte al Senatului


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a demisionat, marţi, din funcţia de preşedinte al Senatului.

Antonescu a anuntat, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, demisia din funcţia de preşedinte al Senatului după ce a cerut premierului Victor Ponta să demisioneze amândoi din funcţiile obţinute ca urmare a câştigării alegerilor de USL.

Propunerea lui Antonescu a venit după ce Victor Ponta a susţinut că USL încă funcţionează în Parlament întrucât PSD are preşedinţia Camerei Deputaţilor, prin Valeriu Zgonea, iar PNL preşedinţia Senatului, prin Crin Antonescu.

În replică, Antonescu a spus că USL nu mai există şi a cerut premierului Victor Ponta să demisioneze amândoi din funcţiile obţinute ca urmare a voturilor pe care le-a primit USL.

El a mai arătat că nu crede că Ponta va demisiona pentru că nu va mai reprezenta nimic, în timp ce el, Crin Antonescu, rămâne acelaşi om.

La rândul său, premierul Victor Ponta l-a comparat pe  Crin Antonescu cu Traian Băsescu, care a spus că demisionează în cinci minute dacă va fi suspendat din funcţie, fără să se ţină de cuvânt, iar Antonescu a anunţat că iese din viaţa politică dacă la referendumul de demitere din 2012 al preşedintelui Traian Băsescu acesta nu va fi demis de popor.

Ponta a mai spus că după ce atât Băsescu cât şi Antonescu au declarat că demisionează şi nu o fac, el nu vrea să demisioneze.

Revenind la microfon, Crin Antonescu a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al Senatului.

După anunţ, Antonescu a părăsit prezidiul şedinţei şi s-a aşezat în sală, între parlamentarii PNL.


Intră acum și în grupul de