Flutur: „Sper ca Joseph Daul va fi ales presedinte PPE si il asteptam, din nou, in Bucovina, cat mai curand”


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, şi vicepreşedintele regional al PDL Ioan Balan vor face parte din delegaţia PDL care va fi prezentă în zilele de 6 şi 7 martie, la Congresul anual al Partidului Popular European (PPE), ce are loc la Dublin.

Potrivit lui Flutur, delegaţia PDL are 30 de membri si este condusă de preşedintele Vasile Blaga. Din delegaţie mai fac parte Anca Boagiu,  vicepreşedinte PPE, europarlamentari şi parlamentari PDL, membri ai Biroului Permanent Naţional al PDL. “Congresul PPE este un eveniment de maximă importanță pentru cea mai puternică familie politică din Europa, cea a popularilor europeni”, a ţinut să sublinieze, secretarul general al PDL, care este şi senator PDL de Suceava.

El a precizat că la lucrările care vor avea loc pe perioada a două zile vor fi prezenți peste 2000 de participanți, inclusiv șefi de stat și de guvern, conducătorii unor instituții ai Uniuni Europene, lideri de partid, miniştrii, parlamentari, europarlamentari si delegați din partea partidelor membre ale PPE din toată Europa.

Congresul va alege preşedintele PPE, va desemna candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene si va adopta agenda partidelor membre ale PPE pentru alegerile europarlamentare din luna mai, a arătat Gheorghe Flutur. “Mă bucur că la preşedinţia PPE va candida şi Joseph Daul, un prieten al Bucovinei”, a declarat Flutur, reamintind că actualul preşedinte al PPE, Joseph Daul, a sprijinit fermierii români şi a vizitat Bucovina în ianuarie 2011, când era liderul grupului PPE din Parlamentul European, şi că a apreciat că a fost cea mai frumoasă vizită a sa dintr-o ţară est europeană. „A rămas ataşat de România şi de Bucovina. Sper ca acest fermier francez, un om pragmatic şi foarte popular, să fie ales preşedintele Partidului Popular European”, a spus Flutur.

flutur daul

 El a mai menţionat că în timpul mandatului său de ministru al Agriculturii, a colaborat cu Joseph Daul la eliminarea steguleţelor roşii pe agricultură. „M-a sprijinit atunci în procesul de aderare a României la UE. Dumnealui era șeful Comisiei de agricultura din Parlamentul European”, a arătat Flutur.

 El şi-a exprimat speranţa că francezul Joseph Daul va fi ales preşedinte al PPE. “Sper că va fi ales preşedinte PPE şi îl aşteptăm din nou în Bucovina, în judeţul Suceava, cât mai curând”, a conchis Gheorghe Flutur.

 Joseph Daul, născut în 13 aprilie 1947 în Strasbourg, provine dintr-o familie numeroasă, cu şase fraţi şi surori, iar la vârsta de 20 de ani a preluat o mică fermă cu o suprafaţă de 7 hectare unde a lucrat împreună cu soţia sa şi mai apoi cu fiul său. Între timp, afacerea a crescut şi ferma a ajuns la 75 de hectare, dar este în continuare o afacere de familie, care se ocupă de creşterea vacilor de carne şi a sfeclei de zahăr. În anii ’70, el a intrat într-o uniune a agricultorilor, iar în 1976 devine vicepreşedinte cu probleme europene al Centrului Naţional pentru Tinerii Fermieri din Franţa.


Intră acum și în grupul de