Liderul PNL vrea ca sucevenii sa fie consultati prin referendum in ce priveste viitorul incalzirii in municipiu


Intră acum și în grupul de

Soluţia pe care o propune primarul Sucevei, Ion Lungu, de delegare de gestiune a serviciului de transport şi distribuţie iar municipalitatea să investească între 50 şi 60 de milioane de euro în reabilitarea reţelelor de termoficare este cea mai păguboasă pentru oraş. Declaraţia a fost făcută vineri, de preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu.

Într-o conferinţă de presă, liderul liberalilor suceveni a explicat că mai mult de jumătate dintre locuinţele din municipiu au sistem propriu de încălzire, iar aceşti locuitori vor trebui să achite din taxele lor, 50-60 de milioane de euro pentru ca reţelele termice să fie înlocuite. „Merită să băgam aceşti bani în reţeaua de termoficare?”, s-a întrebat Băişanu care a menţionat că, anual, se debranşează de la sistemul centralizat 1.500 de locuinţe.

baisanu cu Termica

Liderul liberal sucevean a calculat că pentru cei care sunt acum racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, costul achiziţionării de centrale termice de apartament se ridică la puţin peste 8 milioane de euro.

Băişanu consideră că o soluţie viabilă este un parteneriat public-privat astfel încât firma care se va ocupa de distribuţia şi transportul agentului termic să şi investească în modernizarea reţelelor de termoficare.

 El a anunţat că PNL Suceava va propune organizarea unui referendum local prin care populaţia să se pronunţe în ceea ce priveşte modul în care se va acţiona în continuare în ceea ce priveşte încălzirea în municipiu.

 Băişanu a explicat că sucevenii trebuie să aleagă dacă doresc menţinerea sistemului centralizat şi ca municipalitatea să investească în reabilitarea reţelelor termice, dacă doresc un parteneriat public-privat pentru transportul şi distribuţia energiei termice sau dacă doresc să se renunţe la sistemul centralizat de termoficare.


Intră acum și în grupul de