Grapini crede ca Romania nu e tratata corect de institutiile europene


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PC Maria Grapini a declarat, marţi, la Suceava că România nu e tratată corespunzător de instituţiile europene. „Cred că este şi vina noastră. În primul rând eu cred că instituţiile europene trebuie să cunoască şi în momentul în care iau o decizie privitor la România. Ştiţi că am fost ameninţaţi cu infrigement, s-a luat de bună că a fost lovitură de stat şi aşa mai departe”, a spus liderul PC.

Ea consideră că e nevoie ca instituţiile europene să se documenteze „mult mai accentuat” şi crede că România trebuie tratată în acelaşi mod ca toate ţările. „Din toate punctele de vedere şi de la mult discutata libertate de circulaţie a oamenilor şi dreptul la muncă a românilor în alte ţări şi din punct de vedere al etichetelor care se pun României. Din acest motiv cred că aceşti 32 de europarlamentari în perioada următoare de cinci ani trebuie să fie oameni care să ştie să lupte şi să se bată pentru drepturile României. Până la urmă România este una din ţările mari în Uniunea Europeană dacă ne gândim la celelalte ţări. A şaptea ca mărime”, a spus Grapini

Ea consideră că nu e bine ca un europarlamentar să spună că e rău în ţara lui. „Nu cred că e bine nici pentru mediul de afaceri nici pentru instituţiile statului”, a spus Grapini.


Intră acum și în grupul de