Baisanu: „Primarul apara mai mult interesele unei firme si nu ale cetatenilor”


Intră acum și în grupul de

Liderul liberalilor suceveni, deputatul Ştefan Alexandru, consideră că menţinerea sistemului centralizat de termoficare şi delegarea serviciului de transport şi distribuţie unui operator privat, cu finanţarea din partea municipalităţii a reabilitării reţelelor de termoficare este „un tun” pe care sucevenii îl vor plăti 20 de ani.

 Într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Suceava a declarat că populaţia trebuie să se pronunţe dacă doreşte ca municipalitatea să investească în continuare 50-60 de milioane de euro în reţelele de termoficare care sunt „sită” cu pierderi de aproape 40 la sută şi care să fie predat unui operator privat care timp de 20  „să mulgă banii” din prestarea serviciului de transport şi distribuţie, sau preferă să fie instalate, cu aproximativ opt milioane de euro, centrale termice în fiecare locuinţă, a declarat joi, liderului liberalilor suceveni, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu. „Primarul Ion Lungu nu doarme de frică, de spaima că afacerea lui cu Bionenergy (noua centrală termică a municipiului Suceava) ar putea fi întreruptă de cetăţenii municipiului”, a spus Băişanu.

alexandru baisanu.JPG

 El a arătat că potrivit caietului de sarcini pentru delegarea serviciului de transport şi distribuţie a agentului termic, Primăria este obligată să finanţeze modernizarea reţelelor de termoficare, în timp ce firma care câştigă licitaţia „să mulgă”. „Primarul apără mai mult interesele unei firme şi nu ale cetăţenilor”, a mai spus Băişanu care a comparat situaţia ca cea de la Roşia Montană unde „noi avem bogăţia şi alţii pun doi poli pe masă şi câştigă miliarde”. „Ion Lungu e foarte interesat de afacerea Bioenergy şi susţine ca populaţia să rămână la sistemul centralizat. E ceva necurat la mijloc. Când necuratul îşi bagă coada, primarul e la celălalt capăt al firului”, a spus liderul PNL Suceava.

El consideră că într-o problemă care ţine de viitorul lor, sucevenii ar trebui să se pronunţe prin referendum subliniind că până acum s-au investit în termoficarea municipiului o sută de milioane de euro, bani cu care se putea achita gazul natural pe o perioadă de 20 de ani dacă toate apartamentele din municipiu ar fi avut centrale termice.

 Băişanu a anunţat că începe demersurile în vederea organizării referendumului local pentru data de 25 mai, arătând că dacă nu se aprobă acest referendum în Consiliul Local, PNL va strânge semnături de la minim un sfert din populaţia cu drept de vot a municipiului.


Intră acum și în grupul de