Nechifor: Niciun sucevean nu va ajunge in Parlamentul European, dar Suceava va avea ca sprijin pe Martin Schultz, presedinte al Comisiei Europene


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că nici un candidat din Suceava nu va ajunge în Parlamentul European, dar că Suceava va avea un prieten în viitorul preşedinte al Comisiei Europene, Martin Schultz.

 

Nechifor a spus făcut aceste declaraţii la prezentarea candidatului PSD Suceava la alegerile europarlamentare, Tiberius Brădăţan, care este plasat pe locul 23.

„Suceava, la cum arată lucrurile acum, nu va avea europarlamentar. Pe lista PSD însă locul 23 e unui important şi de susţinere”, a spus Nechifor.

bradatan nechifor

Liderul PSD Suceava a arătat că în sondaje, la alegerile europarlamentare, stânga va obţine cele mai multe voturi, ceea ce înseamnă că viitorul preşedinte al Comisiei Europene va fi candidatul socialiştilor, Martin Schultz, pe care îl cunoaşte foarte bine din perioada în care el a fost eurodeputat şi Schultz era liderul grupului parlamentar.

Nechifor a spus că Suceava va avea astfel posibilitatea să se adreseze direct preşedintelui Comisiei Europene şi a arătat că e nevoie de o guvernare de stânga în Europa după două mandate ale dreptei care a dovedit că nu poate scoate Europa din criză.

„Vă pot confirma că un preşedinte al Comisiei Europene în persoana lui Martin Schultz se va uita cu prietenie în zona Sucevei”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că pentru PSD Suceava candidează pe lista pentru PE medicul urgentist Tiberius Brădăţan care este o persoană calificată, un om tânăr, cu experienţă electorală.

Nechifor a spus că va fi o competiţie electorală importantă, iar PSD va face o campanie electorală civilizată, fără acuzaţii sau lucruri murdare cum se aşteaptă să practice alţi competitori politici.

La rândul său, Tiberius Brădăţan a declarat că este onorat să se afle pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare şi că a acceptat cu mare drag să se alăture colegilor săi într-o campanie care se anunţă dificilă.

„O Europă condusă de dreapta nu poate ieşi până la capăt din criză. E nevoie de o viziune de stânga şi o majoritate de stânga care să ducă la ieşirea din criză. Cred că în Parlamentul European România trebuie să aibă un glas mai puternic, să fie o voce coerentă”, a mai spus Brădăţan care a apreciat că nu mai trebuie să existe eurodeputaţi care să critice ţara lor.


Intră acum și în grupul de