Șoferul rănit după ce autoutilitara a fost lovită de tren la Rădăuți nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a stabilit că accidentul în care un bărbat de 30 de ani din Frătăuții Vechi a fost rănit la trecerea la nivel cu calea ferată la Rădăuți s-a produs din cauză că șoferul nu s-a asigurat.

Astfel, un bărbat de 30 de ani Samuel G.  din Frătăuții Vechi conducea, marți după amiaza, o autoutilitară Ford Transit, pe str. Stufului, din Rădăuți către str. Calea Cernăuți.

El a ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, semnalizată cu indicatoare, de la intersecția cu str. Calea Cernăuți, dar nu a respectat semnificația indicatorului STOP și nu s-a asigurat corespunzător, a pătruns pe calea ferată, situație în care autoutilitara a fost acroșată în partea laterală dreapta față de trenul Regio Suceava-Putna.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului autoutilitarei care a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți.

Șoferul și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat după care li s-au recoltat probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliția Suceava a menționat că vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto care nu a respectat semnificația indicatorului STOP de la pasajul C.F.R. și a pătruns pe calea ferată fără a se asigura corespunzător în acest caz fiind întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de