Partea din față a autoturismului care s-a rupt în două în accidentul din Rădăuți a fost proiectată la o distanță de aproximativ 25 metri

Poliția Suceava a stabilit, din primele cercetări, că vinovat de producerea accidentului cu un tânăr mort și doi tineri grav răniți, este șoferul autoturismului Audi care circula cu viteză mare și care a efectuat manevra de depășire neregulamentară a unui autoturism Mini Cooper al cărui șofer se încadrase pentru a vira la stânga.

Astfel, din primele cercetări a reieșit faptul că un autoturism Audi A6 ce se deplasa pe strada Putnei din municipiul Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre centrul orașului Rădăuți spre comuna Gălănești a intrat în depășirea unui autoturism Mini Cooper ce se deplasa în aceeași direcție și care intenționa să vireze la stânga, după care a încercat să evite impactul cu auto marca Mini Cooper și a intrat într-un stâlp din beton aflat pe partea stângă a carosabilului.

Autoturismul Audi A6 era condus de Cristian Ionuț V. în vârstă de 21 de ani din și a efectuat manevra de depășire neregulamentară a autoturismului Mini Cooper condus de o tânără de 27 de ani din Dornești care se deplasa pe aceeași direcție și care intenționa să vireze la stânga.

Întrucât conducătorul autoturismului Audi A6 circula cu o viteză de deplasare excesivă, a fost surprins de pre-semnalizarea schimbării direcției de mers la stânga pe care conducătorul autoturismului Mini Cooper intenționa să o realizeze, moment în care a efectuat manevra de evitare a autovehiculului în cauză intrând în coliziune laterală  cu stâlpul de iluminat stradal situat pe sensul opus de mers.

În urma impactului cu stâlpul de beton destinat iluminării stradale, caroseria autoturismului marca Audi A6 a fost secționată în două bucăți, partea frontală a șasiului fiind proiectată la o distanță de aproximativ 25 metri, iar șoferul și pasagerii Vasile Săcăleanu (18 ani)  și Adrian Ilie P. în vârstă de 19 ani au fost proiectați în afara habitaclului autovehiculului.

Cu ocazia intervenției la fața locului a echipajelor medicale, s-a constatat decesul pasagerului din partea din spate a autoturismului Audi, respectiv Vasile Săcăleanu , iar șoferul și celălalt pasagerul au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență „Sfântu Ioan cel Nou de la Suceava” pentru oferirea de îngrijiri medicale fiind unde au fost diagnosticați cu  „comă neprecizată, politraumatisme din accident rutier”.

Din primele cercetări reiese faptul că vinovat de producerea accidentului se face șoferul autoturismului AUDI A6 care a efectuat manevra de depășire neregulamentară a autoturismului Mini Cooper, iar în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporașă din culpă.