Acasă Social Elevii de la Gradinita “Lizuca” din Falticeni implicati in proiectul ”Pe urmele...

Elevii de la Gradinita “Lizuca” din Falticeni implicati in proiectul ”Pe urmele Maestrului Ion Irimescu”


Intră acum și în grupul de

Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni a găzduit miercuri, 11 iunie 2014, derularea proiectului de o zi, intitulat “Pe urmele Maestrului Ion Irimescu”, desfăşurat de Grădiniţa cu Program Normal ”Lizuca” în parteneriat cu reputatul muzeu fălticenean, informează într-un comunicat de presă, organizatorii manifestării.

Potrivit sursei citate, acest proiect face parte din ciclul de proiecte educaţional-artistice: „Mici artişti, mari talente” organizat de Muzeul de Artă “Ion Irimescu” în colaborare cu unităţile de învăţământ preşcolar şi clasele primare de la şcolile din Municipiul Fălticeni.



“În cadrul proiectului de astăzi ne-am propus să desfăşurăm diverse activităţi educativ-recreative dintre care amintim: o vizită în cadrul muzeului, un atelier de modelaj în lut urmat de prezentări de materiale audio-video şi încheiat cu un scurt program artistic”, se arată în document.

În proiect au fost implicaţi un număr de 25 de copii de vârstă preşcolară, din grupa “Isteţii”, de la Grădiniţa cu Program Normal ”Lizuca”, îndrumaţi de doamna educatoare Doiniţa Balan, precum şi de personalul Muzeului de Artă.

Proiectul are printre altele şi următoarele obiective: familiarizarea copiilor preşcolari cu viaţa şi opera maestrului Ion Irimescu, cultivarea gustului estetic, stimularea imaginaţiei creatoare, precum şi dezvoltarea propriilor potenţiale artistice.

“Se doreşte, de asemenea, antrenarea de la o vârstă fragedă a copiilor în activităţi cultural-artistice şi de creaţie şi nu în ultimul rând, petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut”, au completat organizatorii acţiunii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version