Elevii nu vor mai primi „CORNUL SI LAPTELE” la scoala. Senatul a aprobat inlocuirea cu o MASA CALDA!


Intră acum și în grupul de

programul-cornul-si-laptele
O propunere legislativă care prevede înlocuirea Programului ”Cornul și laptele” cu o masă caldă a fost adoptată tacit de Senat, urmând a merge la Camera Deputaţilor, forul decizional în acest caz, scrie libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 92/2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore are ca obiect înlocuirea produselor de panificaţie şi lactate cu o masă caldă acordată zilnic, în limita unei valori stabilite de consiliul local, urmând ca diferenţa dintre valoarea de 1.04 lei/copil şi cea stabilită de consiliul local să fie suportată de consiliul local sau judeţean.

Sursa citată arată că, propunerea legislativă a fost iniţiată de senatorii Viorel Arcaş (PSD), Badea Leonardo (PSD), Marius Bălu (PDL), Sorin Bota (PSD), Iulian Dumitrescu (PNL), Petru Ehegartner (PNL), Marius Isăilă (PSD), Akos Mora (PNL), Marius Nicula (PSD) și Alexandru Vegh (UDMR).

Propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare, Senatul fiind prima Cameră sesizată, iar forul decizional este Camera Deputaţilor.


Intră acum și în grupul de