„Sa invatam fotografiind”, un nou curs de initiere pentru pasionatii de fotografie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Timp de trei luni, pasionații de fotografie din Suceava pot participa la noi cursuri de inițiere oferite de Asociația FotoIași, se arată într-un comunicat de presă.

Curs foto Suceava

Potrivit acestuia, asociația va organiza în perioada 14 septembrie – 9 noiembrie 2014 un nou Concept de Curs de Inițiere pentru Pasionații de Fotografie din Suceava – ”Să învățăm fotografiind”.

Cursurile se vor desfășura duminica, fiind structurate pe 8 module, și vor fi susținute de către artistul fotograf Ozolin Dușa, formator autorizat ANC. Prețul de participare este de 350 de lei, numărul locurilor fiind limitat, și anume 15.

Cei care doresc să se înscrie, trebuie să trimită un e-mail pe adresa [email protected] și să specifice numele, prenumele, vârsta și un număr de telefon mobil la care să poată fi contactați.

Mai multe informații despre acest curs de inițiere în fotografie pot fi obținute la numărul de telefon 0722 895 304.

De asemenea, în comunicatul transmis, se precizează că cele 8 module se vor desfășura după următorul program:

Modulul 1

-Duminică 14 septembrie 2014 – ora 9.oo: întâlnire cu participanții (locația va fi comunicată ulterior), deplasare la Dragomirna, discuții despre desfășurarea Cursului, prezentarea echipamentului foto, cum funcționează aparatul de fotografiat, cum îl folosim pentru a imortaliza ”clipele noastre irepetabile”. Despre ”Locurile în fotografie”.

Modulul 2

-Duminică 21 septembrie 2014 – ora 9.oo: deplasare la Probota – despre ”Oameni și Locuri în fotografie”. Setările aparatului de fotografiat – genurile fotografice și obiectivele folosite pentru fiecare în parte.

Modulul 3

-Duminică 28 septembrie 2014 – ora 9.oo: deplasare la Cacica, Peisajul rural, atelier de Portret. Cum folosim creativ ”diafragma” în fotografie.

Modulul 4

-Duminică 5 octombrie 2014 – ora 9.oo: despre ”Fotografia de stradă – la pas prin Suceava”. Timpul de expunere și alte ”trucuri” de fotografiere pentru obținerea de imagini reușite.

Modulul 5

-Duminică 12 octombrie 2014 – ora 9,oo: deplasare la Cetate și Muzeul Satului Bucovinean – ”arhitectura timpurilor trecute”. Rolul luminii în fotografie.

Modulul 6

-Duminică 26 octombrie 2014 – ora 9.oo: Suceava – despre ”Reportajul utilitar”.

Modulul 7

-Duminică 2 noiembrie 2014, ora 9.oo: ”Timp – Netimp” – despre realizarea unui proiect fotografic – ”Eseul în fotografie”.

Modulul 8

-Duminică 9 noiembrie 2014, ora 9,oo: Aprofundarea noțiunilor învățate, elemente și programe de editare, pregătirea imaginilor pentru postare pe Net, căi de urmat.

-Imaginile realizate de către participanți la fiecare dintre ieșirile la fotografiat vor fi postate și analizate pe un Blog creat special pentru acest curs. În caz de vreme nefavorabilă vom discuta despre tema zilei respective în interior, cu studii de caz cu ajutorul imaginilor (locația va fi anunțată la prima întâlnire).


Intră acum și în grupul de