NAZARETH a incheiat in forta festivalul BUCOVINA ROCK CASTLE de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Basistul legendarei trupe rock NAZARETH, Pete Agnew, care este si unul dintre fondatorii trupei a apreciat drept o experiență foarte bună concertul pe care trupa sa l-a susținut sâmbătă, la Suceava, în cadrul festivalului „Bucovina Rock Castle”.

El a recunoscut că din păcate nu a văzut cetatea de scaun, ci doar zidurile şanţului de apărare, acolo unde a avut loc și concertul de altfel iar vocalistul Linton Osborne, a spus, mai în glumă, mai în serios că data viitoare când vor concerta în cadrul festivalului ar putea veni călare.

nazareth (18)

Pete Agnew a recunoscut că formaţia a mai cântat în castele din Germania, Austria sau Elveţia, castelele fiind de altfel locaţii foarte populare pentru organizarea de concerte.

El a arătat că publicul pe care formaţia l-a avut sâmbătă seara a fost foarte divers, fiind mulţi tineri care nu ştiau cine e Nazareth şi cărora le-a plăcut concertul.

„Ei au venit pentru festival, nu pentru Nazareth. Unii nici nu ştiau cine suntem, dar le-a plăcut”, a mai spus Agnew care a apreciat că este foarte bine că la aceste manifestări vine public tânăr.

Basistul de la Nazareth a mai explicat că generaţia tânără descoperă rock-ul şi faptul că sunt grupuri care chiar cântă pe scenă spre deosebire de formaţiile de pop, care mai mult dansează.

„Cred că generaţia tânără nu prea a văzut muzică live. Muzica pop de la televizor e mai mult dans, mai mult producţie video şi când ajung la un concert rock constată că sunt pe scenă patru-cinci persoane care chiar cântă. Tinerii descoperă rock-ul pentru că văd oameni care cântă live. Una este formaţia de pop unde sunt mai mult dansatori şi alta e formaţia rock unde sunt muzicieni şi fiecare are un instrument la care cântă”, a mai spus Agnew.

El a remarcat că în faţa scenei vede ca şi în anii ’70 foarte mulţi tineri.

„Pot să remarc că în faţa scenei publicul are aceeaşi vârstă ca în anii ’70. Dacă te uiţi la fotografiile făcute de-a lungul timpului, în faţa scenei publicul are cam aceeaşi vârstă şi doar modul în care se îmbracă s-a schimbat”, a spus Agnew.

La rândul său, chitaristul Jimmy Murrison, a spus că rock-ul va dăinui şi a apreciat că sunt multe formaţii de rock noi care sunt foarte bune.

El a arătat că aceste trupe au în muzica lor influenţe din trecut şi a subliniat că chitara rămâne cel mai vândut instrument în lume.

Reamintim că sâmbătă seara, au fost peste 8.000 de persoane în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Sucevei, care au participat la concertul formaţiei scoţiene Nazareth care a fost invitată la Festivalul „Bucovina-Rock Castle”, alături de formaţii din Statele Unite, Ucraina, Republica Moldova şi România.

nazareth (21)

Directorul festivalului, Emil Ursu, a declarat că ţinta pe care au avut-o organizatorii a fost depăşită cu mult, precizând că şi la ediţiile viitoare ale festivalului vor fi invitate formaţii la fel de importante pentru acest gen muzical.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a mulţumit formaţiei Nazareth pentru spectacolul făcut în cadrul festivalului şi a spus că locaţia acestui festival, şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun, este una extrem de „provocatoare”.

La finalul conferintei de presa presedintele CJ le-a oferit membrilor trupei câte o Ladă de zestre din Bucovina, explicându/le oaspeților ce reprezintă fiecare lucru în parte din ladă.

 


Intră acum și în grupul de