242 de candidati absenti la prima proba scrisa a bacalaureatului de toamna


Intră acum și în grupul de

Prima probă scrisă din cadrul bacalaureatului de toamnă, cea la limba și literatura română, a adus în sălile de examen un număr mai mic de absolvenți decât cel al înscrișilor.

examen elevi

Dacă pe listele de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava figurau 1.248 de candidați, luni, la prima probă 242 au absentat.

Cei mai mulți candidați absenți s-au înregistrat la Colegiul Tehnic Rădăuți, 59, aceștia fiind urmați de cei de la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” din Suceava, unde au absentat 45 de absolvenți.

Reamintim, sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat se desfășoară în şase centre de examen, respectiv la Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava și la Colegiul Tehnic “Petru Muşat` Suceava.

Elevii care au susținut prima probă a bacalaureatului au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerințe pe baza unui text la prima vedere – “Rusoaica” de Gib I. Mihaescu, pentru absolvenții de la Real și Tehnologic și “Donna Alba”, tot de de Gib I. Mihaescu, pentru cei de la Uman.

Subiectul al doilea a vizat realizarea unui text de tip argumentativ de aproximativ 150-300 de cuvinte despre „importanța respectării unor reguli într-un domeniu de activitate”.

Ultimul subiect le-a cerut elevilor construirea unui eseu între 600 și 900 de cuvinte despre tema și viziunea despre lume reflectate într-un text poetic studiat, scris de George Bacovia.

Sesiunea august – septembrie a examenului de maturitate va continua marţi, 26 august, cu examenul la Limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării  pe 29 august. Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.


Intră acum și în grupul de