Ziua Europeana a Limbilor a fost sarbatorita la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită, vineri, 26 septembrie, și la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului de către elevi și profesori deopotrivă.

ziua europeana a limbilor (1)

„Data de 26 septembrie reprezintă prilej de sărbătoare pentru elevi, profesorii de limbi moderne şi pentru noi toţi pentru că este Ziua Europeană a Limbilor pe care o celebrăm în fiecare şcoală prin activităţi diverse”, a transmis prof. Cîmpan Brînduşa Luminiţa de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Potrivit acesteia, ca în fiecare an, câţiva elevi ai Colegiului au ales să marcheze momentul în sala multimedia de la ora 13.00 şi să împărtăşească amintiri pe care şi le-au creat în excursiile organizate cu părinţii în vacanța de vară.

Elevii și profesorii au călătorit, prin imagini, prin muzică și prin oferta de produse tradiţionale din Spania până în Hong Kong și din Marea Britanie până în Grecia. Ghizi care au oferit informaţiile în limba engleză au fost elevi din clasele a 10-a, a 11-a şi a 12-a, iar însoţitor de bord a fost Cîmpan Brînduşa Luminiţa, profesor de limba engleză.

„Am ajuns în Turcia cu Andreea Babi, Teodora Popa şi Andreea Mereuţă din 10A şi am poposit mai mult acolo pentru că Laura şi Larisa Scurtu din 11A au trăit aceeaşi experienţă. Am gustat ceai specific şi ne-am bucurat de o baklava binevenită spre final. Anişoara Flocea din 10A a completat tabloul acestei ţări cu un costum tradiţional turcesc şi a oferit în continuare crâmpeie din experienţa trăită în Israel, la Mormântul Sfânt şi pe Drumul Crucii. Oana Bilan, din aceeaşi clasă, ne-a invitat în Germania, un loc pe care l-am descoperit şi prin pliante sau meniuri  de restaurant aduse de acolo. Diana Sahleanu şi Diana Pînzari au fost în Grecia, în locuri diferite, şi ne-au încântat cu fotografii pline de culoare şi de albastru.

 ziua europeana a limbilor (2)

Andrei Gaftoniuc din 11A a realizat un colaj pentru că fiecare dintre cele trei ţări vizitate în ultimul an este prin ea însăşi o destinaţie despre care se poate vorbi la nesfârşit: Singapore, Filipine, Hong Kong. Luiza Giană din 11A a vizitat Spania şi a încercat o comparaţie cu alte destinaţii de vacanţă în ceea ce priveşte mâncarea specific şi cazarea. Amalia Cojocar şi Alexandra Donisan au avut marea şansă să viziteze în Marea Britanie Londra şi Canterbury, unde au folosit cunoştinţele de limba engleză cu succes.

Am ajuns şi în Franţa, unde am fost însoţiţi de Lavinia Cazacu din 12A şi am început să ne apropiem de casă cu Bianca Ursache, din 12A, o iubitoare de limbă polonă şi o veşnică turistă în Polonia. Lorena Tîrnovan, tot din 12A, ne-a oferit o adevărată lecţie de geografie, istorie, cultură şi civilizaţie despre Bosnia.  Ancuţa şi Valentin Hojbotă, din 12A şi 10A, ne-au împărtăşit momente din vacanţa petrecută în Bulgaria, cu imagini de la mare, de pe ţărm, cu ei în prim plan.

Încet încet am ajuns din nou în România şi am realizat că timpul a trecut foarte repede. După trei ore de socializare perfectă am constatat cu toţii că activitatea a fost o ocazie foarte bună pentru fiecare de a afla lucruri noi despre Europa şi Asia, de a folosi limba engleză fluent şi de a ne îmbogăţi virtual cu tot ce ni s-a oferit. Şi…chiar dacă Eliza Rusu(11A) este departe de noi, la studii în Marea Britanie, a fost prezentă şi ne-a fost foarte aproape”, a transmis prof. Cîmpan Brînduşa Luminiţa de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de