Medalie de argint pentru inghetata TopIce preparata de patru studente de la USV, la etapa internationala a competitiei Ecotrophelia, de la Paris


Intră acum și în grupul de

Prima înghețată din lume cu aromă de catină și topinambur ce poate fi consumată și de diabetici datorită faptului că nu conţine adaos de zahar, conservanţi sau E-uri a obținut medalia de argint în cadrul competiției internaționale Ecotrophelia.

inghetata TopIce USV

Desfășurat la Paris, în Franța, în perioada 19-20 octombrie, concursul eco-inovativ Ecotrophelia a reunit 16 echipe din Serbia, Belgia, Slovenia, Spania, Olanda, Italia, Danemarca, Croația, Anglia, Grecia, Franța, Islanda, Ungaria, Germania, Elveția, dar și din România, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

ÎnghețataTopIce i-a topit pe cei 30 de membri ai juriului, reprezentanți din industria alimentară, astfel încât echipa formată de Ionela Nechifor, Simona Ieţcu, Ionica Coţovanu, Anca Sidor și coordonată de conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija au revendicat medalia de argint a concursului și un premiu în valoare de 4.000 de euro.

echipa usv topice

Medalia de aur a competiției Ecotrophelia a fost obținută de echipa Franței, iar medalia de bronz de echipa Greciei. Un premiu special al concursului a fost oferit echipei care a reprezentat Germania.

Înghețata TopIce este o înghețată obținută printr-un proces special de congelare, având ca ingrediente pricipale topinamburul și cătina. Topinamburul este o legumă, fiind o premieră la nivel mondial prepararea unei înghețate care are drept materie primă o legumă, iar în ceea ce privește cătina, până în prezent, în România nu s-au pregătit înghețate cu această aromă.


Intră acum și în grupul de